23-10-12

Stabiel maar angstig

Natalie is de rest van de dag en avond stabiel gebleven. Dit betekent niet braken en geen hoofdpijn. Ik ben wel bang voor morgen, hoe zij het gaat verdragen, het niet meer altijd liggen.

Ze keek uit naar het moment dat de gipsen uitmochten, al een hele week. Maar eens het moment daar was, was ze één en al paniek. Ze schreeuwde het al uit nog vooraleer de zaag in het stopcontact werd gestoken. Het maakt dan ook een gigantisch lawaai, zo 'n zaagje, maar zij klonk er nog bovenuit.
Gelukkig waren de dokters heel bedreven en in een mum van tijd, was ze terug tot rust gekomen.
De bevestiging dat ze met de auto naar huis mag komen vrijdag (als haar hoofd stabiel blijft!) zorgde voor een vreugdekreet. Dat ze dan ook in eigen bedje mag slapen, moest ook nog eens bevestigd worden. Blij.

Die hysterische angst heeft ze vannacht ook enkele keren gehad, bij het prikken van het infuus bijvoorbeeld. Ik kon haar nog een beetje kalmeren als ik de kindjes begon op te noemen die ook allemaal een prikje moeten krijgen binnenkort (heel haar klas dus), maar die namen betekenden niks meer eens de dokter probeerde een geschikte ader te prikken.

Als ze me eventjes niet ziet, roept ze angstig om mama. Haar even alleen laten om naar toilet te gaan, moet goed "voorbereid" worden. Ik wil haar geen extra angst en verdriet bezorgen dus probeer ik mindfull te communiceren.  En het moet ook gezegd: het was deze keer zonder protest dat papa bleef en mama vertrok.
Ze heeft een goed vooruitzicht: morgen komt mama terug, met de zusjes en dan gaan we allemaal samen naar de diertjes kijken.
Die diertjes komen trouwens ook elke woensdag op bezoek in de leefgroep, allee, boer Luk brengt natuurlijk alleen de de pluizige diertjes mee, de ezel en het zwijn blijven in hun stal.
En ja, woensdag is het ook frietjesdag. Ze zal veel te vertellen hebben aan haar zusjes.

En Katrien kan dan vertellen dat haar eerste tand vanavond uitgevallen is!

De commentaren zijn gesloten.