30-10-12

RBB

Elke dinsdagnamiddag is het hier de Ronde van Berg en Bos.
Dan komt de dokter van PellenBERG en de kine 's van PulderBOS samen om elk kind te evalueren en mogelijk veranderingen in therapie door te voeren. Tijdens die evaluatie, mag mama er niet bijzijn, op het einde komt de dokter gewoon op elke kamer om uitleg te geven.

Het viel me op hoe zenuwachtig ik weer was, alsof ik een examen moest afleggen. Heb dat wel vaker, bij dit soort consultaties. Jammer genoeg was ik hier net voordat Natalie aan de beurt was (ze hadden bijna een uur vertraging) en dat betekende weer protest. Niet zozeer bij vertrek, maar nadien hoorde ik haar gillen tot op de kamer. Even later werd duidelijk waarom: Ze hadden 2 benen ingegipst, om zo maat te nemen voor kniestrekkers (die ze daarvoor niet had en nu wel moet hebben). Eens de gipsen hard waren, moesten ze ook terug uit. Voor Natalie betekent dit dus 2 keer paniek, eerst bang dat ze opnieuw in de gips zal liggen, daarna paniek omdat ze uitmogen en ze een immense schrik heeft van het lawaai van de zaag.
Nu, uiteindelijk blijkt dat ze al behoorlijk goed kan staan bij de kine, zeker als ze afgeleid wordt, anders doet het veel pijn nog. Ze mag echter deze week ook niet meer dan 1,5u per dag rechtzitten. Is wel een teleurstelling maar goed, dat gevoel zal ook weer wel verdwijnen.

Terwijl de dokter stond te briefen, kwam het bezoek toe. Mijn zus en schoonbroer met 2 kids en Louise en Katrien, die daar vandaag mogen blijven logeren. De bijna 2 volle uren vlogen natuurlijk voorbij, zowel voor Natalie als voor mij. Gezelschapsspel spelen vinden mijn kinderen heel fijn. Ik herinner me ook vanuit mijn kindertijd dat wij ook zoveel gezelschapspelletjes "versleten". Yathzee was onze favoriet, hoe vaak hebben mijn zussen en ik dit niet met nonkel Jos gespeeld tijdens de vakanties ...

Gisteren had Natalie ook voor de eerste keer post gekregen hier, van diezelfde zus. De prikborden hangen al vol maar toch zorgt dit voor een vreugdemoment. Wat wil je, een enveloppe met jouw naam op en adres en een heuse postzegel ..

Commentaren

Lieve Natalie
Ik ben nu in het ziekenhuis. Ik ben hier vanaf maandag en ik mag waarschijnlijk morgen (=donderdag) naar huis. Ik heb nu 24u aan een stuk chemo gekregen en gisteren hebben ze mij in slaap gedaan voor de ruggenprik. Eerst deden ze de ruggenprik altijd met lachgas, maar dat wil ik niet meer want dat masker stinkt. Bah! Vies! Nu moet de chemo heel lang spoelen. En dat wil ook zeggen dat ik heel veel en heel dikwijls moet plassen. Soms wel 5 keer op 1 uur! Vervelend, hoor.
Ik heb sinds gisteren ook een nieuwe vriend in de speelkamer. We hebben samen op de Playstation voetbal gespeeld. En toen de speelkamer dicht ging, zijn we nog verder gaan spelen op de voetbaltafel. Dat was leuk. Als de speelkamer niet open is, kijk ik naar TV, of doe een spelletje op de computer of speel Stratego, kwartet of Monopoly met mama. Mama leest ook boeken voor. Van Vos en Haas en een ander boek dat over honden gaat. Dat boek is soms heel grappig. De hond Puf heeft een knuffel en die knuffel heet ‘Kippetje’. Dat vind ik een grappig woord. Ik ben vandaag ook nog gaan drummen in de muziekkamer.
Ik ben toch niet zo graag in een ziekenhuis. Ik ga liever naar huis.
En hoe gaat het met jou? Knap hoor dat je soms al eens alleen staat. Supermegaknap!
Dikke knuffel
Laurie

Gepost door: Laurie | 31-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.