01-11-12

Verwachtingen bijstellen

Ik voelde het al toen ik gisterenmorgend wakker werd: "dit wordt een lastige dag". Eerst dacht ik het nog dat het enkel te wijten was aan het slaapgebrek.
Maar ook de 5km joggen in 't Prinsenpark met mijn "running mate", gaf ook niet het bevrijdende gevoel van anders ...  neen, dat zou een lastige dag worden.

Er was "iets" dat mijn onrust veroorzaakte, alleen kon ik het nog niet duiden. Ik wist wel dat dit algemene gevoel van down-zijn een uiting was van mijn "intuïtieve - hogere - zelf",  die al wel wist wat er aan de hand is, terwijl mijn "verstandelijke - lagere - zelf" nog in het duister tastte.
Veel meer dan eten en slapen en op autoamtische piloot terug naar Pulderbos rijden, heb ik dan ook niet gedaan gisteren. Om dan een ontevreden Natalie te zien, die niet buiten wilde, niet wilde oefenen om te lezen en dus boos was op mij omdat ik haar wel een frisse neus wilde laten halen (gezien de sombere voorspellingen die Frank eerder deze week gegeven had).

Haar ontevredenheid smolt als sneeuw voor de zon toen tante Magda en nonkel Walter op bezoek kwamen. Plots was Natalie weer wel het zonnetje in huis en hoewel ik daar blij voor zou kunnen zijn, voelde ik me triest dat ze precies nooit lang blij is om mij te zien maar net dan altijd weent. De ontlading zeker, na zich een ganse dag te hebben sterk gehouden ....

Op zoek naar haar rolstoel die in de kinezaal stond, sprak de kine me aan. Hij wilde oa. weten of ze 's nachts al wat beter haar kniestrekkers verdroeg. Hij was zeker niet negatief in zijn feedback, al hoorde ik natuurlijk niet graag dat haar spieren nog steeds "heel zwak" waren en dat hij momenteel niet veel meer kon doen met haar dan spierversterkende oefeningen.

Op mijn vraag of hij dus 8 tot 10 weken (zoals vooropgesteld) haalbaar zag, was hij heel duidelijk. Neen dus!


Eigenlijk zei hij, dat het ervan afhangt wat we verwachten. Als we tevreden zijn met "een beetje stappen, zoals nu", dat is dat realistisch, als we echter verder willen gaan en ook willen dat ze "vlot" stapt en de transfers zelfstandig kan (op en af stoel, op en af toilet, in en uit bed e.d.), dan is zelfs 10 weken onvoldoende... :-(

Mijn hogere zelf had eindelijk aan mijn lagere zelf het antwoord gegeven dat ik al een ganse dag zocht ... En dat antwoord voelt ook na een nachtje goed slapen, nog steeds aan als "onoverkomelijk"....

Commentaren

Beste Leen,

Nee, echt niet plezant als je kleine schat haar negatieve emoties uit op jou, terwijl je er altijd staat voor haar. Maar eigelijk is het ook een compliment, als ze het moeilijk heeft en zich eens wil laten gaan doet ze dit bij iemand bij wie ze echt graag is en bij iemand waar ze heel veel vertrouwen in heeft, want van die persoon weet ze dat die haar vergeeft en haar graag blijft zien.

Gepost door: Marleen | 04-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.