05-11-12

Uil

"Mama, ik heb vandaag het woordje UIL geleerd!"

Daarstraks een heel blije Natalie aan de telefoon. De paniekaanval had wel een tijdje geduurd, maar verder heeft ze - zeggen ze - toch een hele goede dag gehad.
Ze kijkt vooral uit naar de juf en naar de kine. Dat zijn ook telkens de momenten dat ze uit de leefgroep gehaald wordt, en er 1 - op - 1 met haar wordt gewerkt, die 4 x 30min. rust op een dag doen haar enorm deugd.

Volgens de juf lukt het splitsen heel goed en begint het lezen ook al aardig te vlotten. Vooral in "plakken" is ze goed. Hakken lukt ook, maar soms gaat dit nog zo traag, dat ze al vergeten is welke eerste letter ze gehakt heeft en dus maar 2 van de 3 letters plakt. Als ik het dan "sneller" hak, lukt het plakken quasi foutloos.

Ze geniet ervan, dat ze mag leren lezen en rekenen zoals de zus. Ze staat natuurlijk wel 4 weken achter t.o.v. klasgenootjes, de revalidatie en het genezingsproces neemt immers veel tijd in beslag.
Maar elke stapje vooruit is mooi meegenomen. En dat is leren toch .. elke dag een klein beetje verwondering over iets nieuws.

Hoe vrolijker je bent, hoe meer je kan leren.Commentaren

Dag Leen
Ik wil je iets schrijven, maar weet eigenlijk niet wat. Ik kan zoveel schrijven en tegelijkertijd zo weinig. Woorden schieten dikwijls tekort met wat jullie, en zeker ook Natalie, nu allemaal meemaakt en ooit al allemaal heeft meegemaakt. Sterkte wensen is zo makkelijk gezegd en geschreven, maar wat is dat nou eigenlijk 'sterkte' ?! Ik weet dus nu niet wat zeggen... en dat wou ik je toch even zeggen... Absurd? Misschien wel. Is dit dan nu wat bladvulling? Nee, ik denk het toch niet. Slaap zacht!
Liefs
Paula X

Gepost door: Paula | 05-11-12

Reageren op dit commentaar

Lieve Paula,
Bladvulling is het zeker niet.
Weten dat jij "niet weet wat schrijven", is al genoeg.
Slaap wel, fijne vriendin. xx
Leen.

Gepost door: Leen | 05-11-12

Dag Natalie, Ik lees dat je heel flink doet op school, prima zo!

Ik heb nog een weetje over een uil, "wist je dat elke wijze uil geboren is als een dom uilskuiken?"

Groetjes,
Marleen

Gepost door: marleen | 08-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.