06-11-12

Wisselvallig

Dat omschrijft wellicht het beste de situatie, wisselvallig. Het ene moment gaat het prima met Natalie, het andere is ze ongelukkig.
Maar het zou oneerlijk zijn hierover te klagen. Want ze wordt hier goed verzorgd, kan genieten van vele kleine dingen en is niet (meer) ziek (geweest). Dit in schril contact dus tot haar klasgenootje, dat ook niet naar school kan, ook al maanden niet gewoon kind-kan-zijn, ook even vaak in het ziekenhuis is dan thuis en nu wel heel ziek is na zijn laatste therapie. En dus (hopelijk maar even) niet meer "de dag kan plukken". Neen, als ik het vergelijk met die lijdensweg, hebben wij geen reden tot klagen.

Vandaag een goede dag gehad dus: Goed meegewerkt, veel geknutseld, hard gelachen. En vanavond ook nog onverwacht bezoek van mijn zus en 2 dochters. Vreugde alom dus.

Daarvoor nog het wekelijks doktersbezoek. Eigenlijk wordt daar weinig verteld. Alleen dat ze nu kan rechtstaan met slechts 1 kniestrekker aan (vorige week nog 2) en dat het in therapie "wel lukt". Ik kon het natuurlijk niet laten om nog eens te vragen of ze op schema zit. Het diplomatische antwoord was, dat er zeker zijn die sneller vooruitgaat, maar ook die trager vooruitgaan. Nu ja ... weet ik nog niks natuurlijk.

Daarna een lang gesprek over "wat na Pulderbos", vooral dan in de context van extra kine en op welke manier dan. Want een kine vinden in de buurt, die deze specialiteit machtig is, en nog tijd heeft, lijkt een onmogelijke opgave. En als ik ze zou vinden, op welk moment van de dag komt hij dan? En wat met de lessen die mogelijk daardoor gemist worden? En hoe staplank integreren in dagelijkse leven ? op school? Wat met een aangepaste school die wel kinemomenten en staplank kan voorzien tijdens schooluren? Hoe zit het dan met het "leerniveau" daar?

Allemaal vragen die ons - los van wat er dagelijks hier gebeurt - bezighouden. Want er is nog een leven na Pulderbos. En hoewel dit misschien later zal zijn dan gehoopt, kunnen we toch niet blind zijn voor het feit dat er keuzes zullen moeten gemaakt worden... en om een gefundeerde keuze te kunnen maken, moet je goed geïnformeerd zijn.
Dus volgende week: rondbellen, afspraken proberen te maken, oplossingen zoeken ...

De commentaren zijn gesloten.