11-11-12

St.-Maarten

Wat had Natalie er lang naar uitgekeken, naar het feest van St.-Maarten.
Op weinige plaatsen in de Kempen wordt dit gevierd, maar Bel wordt elk jaar prachtig versierd met kaarsjes, lichtjes, lampions, ... Een ganse stoet van kinderen en ouders die door het bos trekt, om daarna samen te komen op de speelplaats waar kinderen naar hartelust kunnen spelen, chocomelk of soep drinken en de ouders gezellig kunnen babbelen.

De wandeling door het bos in de rolstoel was een brug te ver voor Natalie -al dat gehobbel zou alleen maar pijn veroorzaken - maar het samenzijn op de speelplaats kon natuurlijk wel.
We kwamen toe net toen de stoet op het punt stond te vertrekken. Enkele juffen en meesters bleven achter op school, zodat Natalie op een fijne rustige manier kan acclimatiseren, bij het gezellige haardvuur. Nou ja, dat duurde maar even, want een van de kleuterjuffen nam Natalie mee voor een wandeling door de donkere schoolgangen! Zo had ze haar wandeling in de donker met een lampion toch ook gehad! Heerlijk hè ..

Het deed haar zichtbaar deugd, na 6 weken terug te zijn op de school waar ze al zoveel fijne momenten heeft beleefd. Om de juf en meester terug te zien, kindjes van de klas, andere kindjes die komen vragen hoe het met haar gaat.
Het deed haar deugd, ook al waren er klasgenootjes die ze wel gezien heeft maar geen praatje met haar komen maken zijn. En wat antwoord je dan op de vraag: "mama, waarom heeft ...niks tegen mij willen zeggen?" ...

Gelukkig vergeet Natalie zoiets snel en weet ze als de beste hoe zich op te trekken aan de positieve dingen. Weer iets wat wij van haar kunnen leren... dus focussen we zelf ook op de steun en hulp die we wel krijgen van onze omgeving, en vergeten we ... euh, wat gingen we ook alweer proberen te vergeten ? ...

De verleiding was natuurlijk heel groot om lang te blijven, gezelligheid maakt vertrekken moeilijk, ook al omdat ze zich alle 3 zo goed amuseerden. Maar de revalidatie blijft topprioriteit.
En zelfs dit extra uurtje, zou ik me de dag daarna beklagen ....

De commentaren zijn gesloten.