11-11-12

Weerbots

Van een harmonieuse eerste weekenddag deze keer geen sprake. Alsof alle 3 de dochters tegelijk de weerbots krijgen van een al intensieve en lastige periode. Als het waar is, dat kinderen weerspiegelen hoe je je zelf voelt en gedraagt, dan moet ik wel erg gespannen, onverdraagzaam en prikkelbaar zijn !

Het begon nochtans goed met een neefje dat kwam spelen. Met zijn 4-en samenknap, ... Na een tijdje echter, begon de meisjes onderling ruzie te maken en het duurde niet lang alvorens Natalie ontroostbaar werd. Zichtbaar oververmoeid, niet te troosten, niet meer mee willen spelen....
Even een rustmoment tijdens de middag maar daarna al snel ... hoofdpijn, hoofdpijn, ... ('t is toch weer niet waar!!)

In de namiddag stond het bezoek van Roos gepland. Uiteraard laadde dit haar op maar binnen de korste keren was haar batterij weer leeg. En ook de andere 2 dochters hadden het moeilijk om hun plekje te vinden in het spel.
Dus al snel kwam er geruzie van, traantjes, "ik doe al niet meer mee", hoofdpijn, hoofdpijn ... neen, helemaal niet fijn.

Natalie - wijs als ze is - trok zich terug op haar kamer boven (een middagdutje dus), Roos en Katrien vonden elkaar meteen terug en de rust keerde weer in huis. OK, dit was niet mijn doel maar soms draait het anders uit dan je hoopt en duidelijk was slapen voor Natalie de enigste redding op dat moment.
Nadien ging het beter - bezoek van nichtje hielp natuurlijk ook - hoewel de sfeer tussen de dochters heel gespannen bleef en ik alle trucken uit de kast heb moeten halen om er een "normale" avond van te maken.

Vrijdag vroeg iemand me nog op school hoe de zussen ermee omgingen. Ik zei dat ik dacht dat het al bij al wel goed ging !!
Nou ja, niet dus!
Misschien was dit gewoon een manier van het universum om me hierop te wijzen, om duidelijk te maken dat ik waakzaam moet blijven voor de emoties van mijn 2 andere dochters.

Commentaren

Lieve Leen ,

Ik probeer me te herinneren of jij een zus hebt. Ik heb er wel een , ik zie ze supergraag , maar ... Er zijn andere tijden geweest . Mijn mama was ervan overtuigd dat wij de enige kindjes op de wereld waren die zoveel ruzie maakten . Ik geloofde dat en heb me daar jaren schuldig over gevoeld . Nu heb ik zelf twee zussen in huis . Ze gaan voor elkaar door het vuur , maar ze bestrijden elkaar ook met heel veel vuur . Dus lieve Leen , als de zussen ruzie maken , dan denk ik dat bij jullie alles terug een beetje normaal wordt . Zou dat kunnen ? Ik wens het jullie alvast heel erg toe . En geen nood , ze zien elkaar wel heel graag hoor . Daar ben ik van overtuigd .
Lieve groetjes Tina

Gepost door: Tina | 11-11-12

Reageren op dit commentaar

Lieve Leen ,

Heb jij een zus ? Ik wel , ik zie ze supergraag . Maar dat is ooit wel anders geweest. Mijn mama verweet ons dat wij de enige kindjes van de wereld waren die zoveel ruzie maakten . Oh , wat heb ik me daar schuldig over gevoeld . Nu heb ik zelf twee zussen in huis . Ze gaan voor elkaar door een vuur , maar bestrijden elkaar ook met heel veel vuur ! Dus lieve Leen , als jouw zussen daar veel ruzie maken , dan denk ik dat alles weer een beetje normaal wordt bij jullie en zoniet , heb je mij toch een beetje gerustgesteld . Nu weet ik dat mijn zusjes niet de enigen zijn die af en toe al eens niet door dezelfde deur kunnen .
Greets , Tina

Gepost door: Tina | 11-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.