11-11-12

Zondagavond

We zijn weer zover, zondagavond. Nooit tevoren was dit zo een beladen moment.
Hoewel ik me de zondagavonden vanuit mijn kindertijd ook nog moeiteloos herinner: ik was naar de Chiro geweest (samen met mijn 2 zussen!!) en na het avondeten had ik dan vaak dat eenzame gevoel van niet meer weten wat doen de rest van de avond... Dus keek ik maar mee naar Sportweekend, en vernam ik noodgedwongen alles over de voetbal!!!
Ja, met een voetbalgekke pa en zus in huis, was er weinig anders te beleven op zondagavond (maar dat werd dan in mijn latere tienerjaren gecompenseerd door McGyver op maandagavond op VTM. Nooit zoveel VTM gekeken als toen!!)

Gek dat ik zoveel aan vroeger denk op dit moment. De herinneringen vloeien rijkelijk. Het geeft een warm gevoel.
Misschien getriggerd door nog eens een "compleet" samenzijn bij mijn ouders vanmiddag. Het was van 30 september geleden dat Natalie daar nog geweest was. Ze verheugde zich dan ook al weken om nog eens bij oma en opa te mogen gaan eten. Het feit dat "iedereen van de familie" er was (en dat de namen werden getrokken voor de Kerstcadeautjes!!), maakte het tot een feest. Het vermoeide haar ook wel, kreeg snel last van de warmte, de drukte, de zon en dus - weeral - hoofdpijn... Weer medicatie gegeven (evenals de grote zus die zich maar zo zo voelt), nadien thuis moeten herhalen maar tot een aanval is het niet gekomen, dus we zijn weer een beetje geruster.

Na het "feest" bij oma en opa, volgde nog een heel aangename namiddag. Een lief klasgenootje kwam spelen en Natalie en haar vriendje amuseerden zich kostelijk. De fijne foto 's nemen we mee morgen zodat ze nog kan nagenieten.
En ik ook, want niets geeft een mama meer vreugde dan je kind te zien genieten. En met de toffe mama van het klasgenootje heb ik ook nog fijn kunnen babbelen. Gezelligheid troef dus. Het verschil in dynamiek als de 2 grote zussen er niet zijn, is gigantisch.

Maar ook zij hebben - in bad - vanavond laten zien dat ze naast ruzie maken ook heel mooi kunnen samenspelen (en mijn badkamer kunnen omtoveren tot een zwembad!). Dus ja, ruzies horen erbij en al bij al helt de balans van het voorbije weekend toch weer over naar de positieve kant.

De commentaren zijn gesloten.