14-11-12

Controlefreak

6 weken geleden is het al dat we aan dit verhaal begonnen zijn, 6 weken... Het lijkt alsof het gisteren was en tegelijk voelt het aan alsof het al een eeuwigheid duurt.

We hebben ondertussen een ritme gevonden dat leefbaar is. Meer dan leefbaar zelfs, er zijn vele momenten van echte quality time, zowel thuis als in Pulderbos. Dat valt me telkens weer op, hoe vaak dat me het gevoel bekruipt van "wauw, weer zo 'n intens moment".

Het feit dat ik me volledig kan concentreren op de kinderen is onbetaalbaar. Het wegvallen van de drukte van de job is veel waard. Het niet-gaan-werken was de juiste beslissing. Hoewel ik ontzettend graag voor de klas sta, ik mis het momenteel niet.
De combinatie met school (en dus voorbereiden en verbeteren) zou maken dat Louise en Katrien niet thuis zouden kunnen komen eten 's middags... dat ik niet om 14u al naar Pulderbos zou kunnen vertrekken als ik daar plots zin in zou hebben ... dat ik niet meteen naar de garage zou kunnen gaan als die een "STOP storing in het remsysteem" geeft!

Misschien is er ook wel een storing in mijn innerlijk remsysteem! Want hoewel ik al veel heb leren loslaten, is de controlefreak in mij nooit ver weg. En wil ik altijd - en liefst lang op voorhand - plannen wie wat waar wanneer ...
Door alles zo strak te plannen en geen ruimte te laten voor ad hoc wijzigingen, heb ik daarstraks een gezellig bezoek in Pulderbos nodeloos laten onderbreken omdat Louise terug in Geel moest zijn.

En dan Natalie natuurlijk teleurgesteld dat het bezoek (dat dan speciaal komt!) al "zo vroeg" naar huis ging. En Katrien ook. En het kindje dat op bezoek was allicht ook. En haar mama ...

Verdorie toch he, waar zijn mijn aanpassings- en mijn go-with-the-flow-vermogen toch weer naartoe ?

Commentaren

Hey Leen,

Het is tof te zien hoe jij de stap zet van leven in Harde Tijd naar leven in Zachte Tijd.
Ik volg mee hoe je het doet, een uitstekend voorbeeld voor mij. Doe Natalie vele groetjes van ons allen! Ze heeft een geweldige spirit !

Ann

Gepost door: Ann Florus | 21-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.