17-11-12

Nergens beter dan thuis

Het heeft tot deze zomer geduurd alvorens wij de 21ste eeuw zijn binnengestapt  - Ipad, Smartphone, digitale TV - maar nu we weer helemaal meezijn, merken we hoe snel we dit als normaal beschouwen.
Ook de kinderen hebben de pauze-knop ontdekt, als ze moeten komen eten, of als ze naar toilet moeten of moeten opruimen terwijl de Sint op TV is !

Gisteren hoorde ik de aftiteling van "Thuis" toen ik de de pauze-knop induwde. Nee nee, wij zijn geen soapkijkers, maar wat Engelise detectiveseries betreft, komen Stef en ik wel goed overeen. Dit begint echter te vroeg dus even opzetten om dan vervolgens meteen te pauzeren totdat het boven helemaal stil is.

Het deuntje "nergens beter dan thuis" hangt al een hele dag in mijn hoofd. Wie had gedacht dat ik zo zou omgetoverd worden tot een huismus? De weekends en de tijd met 5 samen zijn zo kostbaar geworden, dat elke stap buiten moeten zetten (voor welke reden dan ook), er eentje teveel is.
Dus geen Italiaanse avond voor me gisteren, maar een Engelse! Heerlijk ontspannend.

Gelukkig heb ik af en toe overdag tijd om mijn soicaal leven te onderhouden - gisteren een vriendin gezien die ik in een jaar niet meer gezien had! En of we veel te vertellen hadden ...

Ook de 3 dochters genieten van het normale leven thuis. De vraag hoelang Natalie nog naar Pulderbos moet, wordt vaak gesteld, want "het is toch veel leuker met zijn allen aan tafel hé mama".
Op de vraag hoe het gaat, antwoord ik meestal "dat het al bij al wel meevalt" en "dat je uiteindelijk wel je routine vindt", maar er overvalt me evenvaak een geoel van "pff, ik ben dit nu al zoo beu en er volgen nog zoveel weken" ...

De commentaren zijn gesloten.