22-11-12

Stil zonder haar

Neen, het was niet omdat ze zo vermoeid was dat er groot verdriet was geweest gisteren.
Ook vanmorgen nog, zei ze met tranen in de ogen dat ze liever in Pulderbos is dan thuis, dat ze haar vriendin anders teveel mist.
Hier zijn natuurlijk alle kindjes zoals zij. Hier voelt ze zich niet "anders". Want hoe jong ze ook is, ongetwijfeld is ze emotioneel intelligent genoeg om aan te voelen dat haar leven er anders zal uitzien dan dat van de zusjes.

Gisteren zei iemand me nog, dat Natalie wellicht zal opgroeien tot een gelukkigere vrouw dan veel andere kinderen die zulke uitdagingen niet ervaren. Daar zit wat in, maar alvorens het zover is zal er eerst veel frustratie moeten verwerkt worden.

Ook in Pulderbos was er veel aandacht voor haar verjaardag: brancard was versierd, juf had cadeautje voorzien en er werden verse pannenkoeken gebakken. 2 kinderen hadden ook een tekening gemaakt en een strijkparelhartje .. En verjaardagskaarten natuurlijk.
Het was stil geweest hier, zonder Natalie. Ik kan het me voorstellen, het is een babbelkous (zoals de mama naar het schijnt). Bovendien heeft ze zulk een innemende persoonlijkheid (zei iemand vanmorgen nog, gelukkig is er nog geen copyright op deze uitspraak), dat ze iedereen rond haar vinger windt. Geen wonder dat ze hier zo graag is.

Het stemt me blij, het maakt deze periode zoveel makkelijker. Maar het stemt ook tot nadenken, dezelfde vragen komen weer naar boven. Wat hierna?? Wat als ze terug het normale leven instapt en geen lotgenoten rond zich heeft de ganse dag? Wat als ze niet constant 4 verzorgers rond zich heeft die haar op haar wenken bedienen? Wat als ze merkt dat ze toch nog niet kan stappen en rennen zoals de zussen? Wat als we er weer terug helemaal alleen voorstaan?

Angst en droefheid overvalt me. Het warme gevoel van de fijne avond - bezoek van vriendin en kids - is helemaal weg.

Commentaren

Lieve Leen
Het is heel aangrijpend wat je hier schrijft. Ik begrijp je angst en droefheid. Zoveel vragen waarop je graag nu al de antwoorden wilt hebben. Maar je weet dat die er nog niet zijn. En zijn het de antwoorden die je wilt horen? Je wilt graag in een bubbel blijven leven van goedheid, schoonheid en zachtheid. Je wilt nu eigenlijk geen moeilijke beslissingen nemen. Maar je wilt eveneens het beste voor Natalie, je wilt haar beschermen maar ook vrij laten, je wilt haar graag onafhankelijk zien worden, maar je wilt haar ook nog zo graag dicht bij jou hebben…. Ik heb het ooit nog eens gezegd... Het is een tijd van ongelooflijke tegenstrijdigheden. Vind daar maar eens rust in, in zo’n tijd. Ik zou willen dat ik je advies kon geven… Ik kan alleen maar naar je luisteren, denk ik…
Heel veel liefs en een hele dikke knuffel.
Paula x

Gepost door: Paula | 23-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.