25-11-12

Verjaren is ....

Wat een drukte brengt verjaren met zich mee ... Pfff.
Zeker dan een dubbele verjaardag: 2 kronen maken, voor 2 cadeautjes kopen, elk zijn eigen slinger knutselen, ieder zijn eigen balonnen versieren, 2 x 6 kaarsjes uitblazen. Verjaren is leuk maar heel erg vermoeiend!

Traditiegetrouw werd heel de familie uitgenodigd om mee te vieren: 's middags waren we met zijn 10-en 's avonds met 22. En "hup" was ook van de partij, op de taart dan toch want de tekening die Katrien had ingekleurd werd als marsepeinen plaat op de taart gedrukt. Nog 12 kaarsjes op de taart en dan heel hard "zingen" en 6x hieperdepiep.

Een gezellig drukte dus (en heel erg lawaaierig). Maar het geluksgevoel was van de tweeling hun gezicht af te lezen, dus al die drukte (en afwas en opkuis) was meer dan de moeite waard.

Vandaag dan iets rustiger. Mamie was wel blijven slapen dus helemaal "gewoon" was het ook weer niet. En fondue als middagmaal is ook uitzonderlijk. Bovendien waren Boris en Mike en Sophie later op de namiddag nog te gast. Neen, een doorsnee zondag was het allerminst.

Ik had op voorhand kunnen voorspellen dat zoveel kinderen samen voor moeilijkheden zou zorgen. Het is moelijk om iemand die alleen maar mag liggen of aan tafel zitten, steeds te betrekken bij het spel.
Dit is geen nieuw gegeven, het is altijd moeilijk als er kindjes komen spelen. Ingaan op de wisselende speelsituaties is altijd een uitdaging, omdat Natalie altijd en overal wil meedoen. 6-jarigen zijn nog te "speels" om hiermee rekening te houden. Grote kinderen - zoals Sophie - slagen hier veel beter in.
Maar de chaos was het gevolg van mijn eigen gebrek aan organisatie, dus ja ... laten gebeuren en hier en daar bijsturen...

En tussendoor ook nog eens de toetsenplanner bekijken, leren voor de eerste 2 taaltoetsen, dictee oefenen én muziekschooltoets bekijken. Omdat ik zoveel "niet beschikbaar ben", is het een hele uitdaging om alles gepland te krijgen.

Qua leren leren kan dit in alle geval al tellen.


Commentaren

Leen en Stef, zelfs als de hulp niet geregeld en gevraagd is...Wij wonen elke dag in Bel en vangen jullie kindjes graag mee op voor en na school :-) gewoon even doorgeven...

Gepost door: marleen | 28-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.