27-11-12

Vrolijk

Wat een vrolijke meid tref ik hier aan. Hartverwarmend om te zien hoe ze haar rol van "zonnetje" telkens weer veruld.
Het is maar van gisterenochtend geleden dat ik haar gezien heb, maar wat heb ik haar gemist!!

De juf zegt meteen dat je haar nu "ziet vooruitgaan". Het 2de hup leesboek en werkschrift moet dus "dringend" meekomen. Ik merk ook dat ze super gemotiveerd is om huiswerk te maken. Ik moet nu zelf nog leren om het 1x uit te leggen en vervolgens het blaadje alleen te laten afwerken. Ze wil nog teveel bevestiging bij alles wat ze doet.

Daarna de dokter op de kamer: ze laat Natalie vertellen dat ze een enorme sprong gemaakt heeft. Ze stapt terug zo snel en vlot als vroeger. Alleen doet ze het via het patroon dat ze willen afleren. Zich het nieuwe stappatroon eigen maken, duurt verscheidene weken zegt ze nog.
Ik kan het niet laten om te vragen of ze de vooropgestelde termijn terug realistisch vindt. Ze is voorzichtig. Ze wil nu geen uitspraken doen die me later kunnen teleurstellen. Maar ze zegt ook niet meer "neen". Ik heb er toch een goed gevoel bij.

Daarstraks thuis ook mijn directie op bezoek, gezellig. Er is natuurlijk ter sprake gekomen of ik al dan niet zal terugkomen in januari. Ik heb er ongelofelijk zin in. Maar het is weinig realistisch om te verwachten dat Natalie na 3 maanden vnl. liggen plots ganse dagen op school zal kunnen zitten. Het blijft een moeilijke vraag dus.
Blijkbaar kan je maar 3 maanden verlof nemen voor medische bijstand. Ik heb nog wel ouderschapsverlof. Maar dat zou ik dan niet kunnen combineren met "enkele uren" terug lesgeven! Verschillende mogelijkheden dus, maar welke is de meest zinvolle ??

Waarom kan Sinterklaas geen glazen bol brengen dit jaar ? Of heeft er iemand thuis eentje staan die zij niet gebruikt?

Vannacht eerste nacht met echte kniestrekkers (in plaats van blue lights). Dat betekent terug zoals in het begin, knieën strekken en benen uit elkaar in een V-vorm. Benieuwd hoeveel uren ze dit gaat kunnen verdragen.

Commentaren

Het glanzen van de glazen bol

Nee, voorspellen is niet eenvoudig, zeker niet als het over de toekomst gaat. Maar het ligt nu eenmaal in de menselijke natuur om nieuwsgierig te zijn naar de toekomst, om ook het grote zwarte gat willen te verkennen van de gebeurtenissen die nog moeten komen.
Dat is eigen aan het turen in de glazen bol. We poetsen hem nog eens extra goed op, opdat niets van wat erin te zien is, aan onze aandacht zou ontsnappen. Maar wat zien wij, wanneer wij het glas flink met de poetsdoek bewerken? Inderdaad, we zien alleen de reflectie van onszelf. (Marc Reynebeau)

Dus Leen, laat die glazen bol maar achterwege ofwel kan je jezelf eens bekijken in de spiegel en zien dat daar een vrouw staat die ongelofelijk goed bezig omdat ze haar hart volgt en weet
'alles komt altijd goed'!

Gepost door: Hilde Walraet | 27-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.