30-11-12

Rustig(er)

Natalie heeft vannacht maar liefst 9,5u met kniestrekkers geslapen. Ongelofelijk knap van haar!
Het was wat rustiger op de gang geweest, had haar slaap beter kunnen vinden en de heropstart van pijnmedicatie 's avonds zal ook wel meegeholpen hebben.
Nog eventjes en ze komt naar huis. Oef. Deze week lijkt langer te duren dan de andere weken.

Het is hier thuis ook wel rustiger. De 4 meiden zijn nog steeds volop in hun spel, maar dat verloopt zonder noemenswaardige problemen, zonder interventies van mijnentwege en bovendien spelen ze al een ganse voormiddag boven. Ja, 't was blijkbaar toch een goed idee om vriendinnetjes te laten logeren.

Zelf voel ik me ook wel rustiger terug. Na veel denkwerk en veel gesprekken, begint de post-Pulderbos-periode wat meer vorm te krijgen, toch wat mezelf betreft. Het is steeds een afwegen van wat het beste is voor Natalie, voor haar omgeving, voor mezelf, voor ons ... Een moeilijke oefening want uiteindelijk liggen onze behoeftes heel ver uit elkaar. Verder dan ik ingeschat had.

Nu weet ik al langer dat de beperking die Natalie heeft, ook beperkingen met zich meebrengt voor de huisgenoten. Dat uit zich zowel in kleine als grote dingen.
Zo is het bv. altijd een gepuzzel om met de fiets op school te geraken, iets wat Louise en Katrien héél graag doen. Maar met de fiets krijg je natuurlijk geen rolstoel en kay walker mee. (de fietsweek op school is dus altijd een hel).
Zo zullen wij ook nooit een vliegtuigreis kunnen maken, want o.w.v. het drukverschil mag Natalie niet vliegen.
Zo vraagt een verjaardagsfeestje of gaan spelen bij een kindje altijd extra organisatie, want er moet altijd een groot kindje meekunnen.
Zo zal het ook blijvend een beperking zijn voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dit beseffen is een lang proces, maar maakt het uiteindelijk wel makkelijker om beslissingen te nemen.

De commentaren zijn gesloten.