02-12-12

Een weekend vol mijlpalen ...

Voor de eerste keer mocht de kay walker mee naar huis. Het valt ons op hoe gedreven is om deze te gebruiken en te laten zien hoe gaat ze al kan stappen, "met mijn poep vooruit zoals het moet". Van het bed naar de tafel, van de tafel naar de speelkamer, wandelen met popje in de buggy ... alles tegen een heel traag tempo natuurlijk maar ze blijft wel voldhouden.

Voor de eerste keer heeft ze een boekje uitgelezen. Donderdag nog was gebleken dat er een heel groot verschil is voor haar tussen "woordjes lezen" en "zinnen lezen". Al die woorden na mekaar op een blad, deden haar tilt slaan, "dat kan ik niet, dat is te veel". Maar toen ik gisteren de HUP-boekjes boven haalde, was ze niet meer te stoppen. "een maan in de pan" en "een kuil in de laan" werd in 1 ruk uitgelezen.

Maar de grootste verrassing was wel ... de tut! Na de flinke leesbeurt zei ik gisteren: "als je nu nog sebiet jouw tut in je schoen steekt, dan ben je echt groot!". "OK, dat is goed mama".
Jaja, zal wel, zo vaak heeft ze al beloofd haar tut af te geven, maar op 't laatste moment krabbelde ze altijd terug.
Dus ook nu hadden we geen enkele verwachting. Maar Louise moest de tut toch boven gaan halen, Natalie stak hem toch in haar schoen en .... "mag ik dan nu bij jou slapen mama want de zussen hadden dat ook gemogen de eerst nacht zonder tut ?".

Jawel, de Sint heeft de tut mogen meenemen. Natuurlijk is ze enkele keren wakker geworden vannacht en vond ze dan moeilijker haar slaap terug. Maar ze weet nu dat ze het kan. En deze namiddag wilde ze zelfs een middagdutje doen om nog eens te proberen.

Trots als een pauw paradeert ze nu door de living en gaat ze helemaal op in haar spel.
Het wordt steeds moeilijker en moeilijker nu om haar nog voldoende te laten "liggen". Hopelijk mag volgend weekend het staapparaat mee naar huis, zodat ze in plaats daarvan een correcte staanhouding heeft.

Wie had ooit gedacht dat ik zou uitkijken naar het staapparaat ??

Commentaren

Amai, Natalie, wat doe je dat allemaal weer supermegaknap!
Dikke duim en grote pluim!

Gepost door: Paula | 02-12-12

Reageren op dit commentaar

Schitterend, poppemie, goed bezig!!
:-)

Gepost door: Ariane | 02-12-12

Reageren op dit commentaar

He, dat boekje ken ik ! Een kuil in de laan. Eigenlijk best wel eng hoe al die mensen in die kuil vallen. Zouden de kinderen erbij stil staan?
Fijn dat Nathalie zonder tutje kan slapen. Nu wordt ze echt wel een grote meid.
Groetjes en: Nathalie, doe zo voort!!
Leen

Gepost door: Leen Verhoeven | 07-12-12

Reageren op dit commentaar

Knap, knap, superknap van je Natalie!!!!

Gepost door: Carolien | 07-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.