06-12-12

De Sint

Hij was al langverwacht, de Sint. Dinsdagavond een schoentje mogen zetten en dat zat vol lekkers 's morgens.
Op elke deur waren ook 2 zwarte handen te zien, van de "prospiet" volgens Natalie.
Natalie was helemaal excited dat de Sint in de leefgroep zou komen, zo erg dat ze er niet in slaagde om deftig te oefenen bij de kine.

De aankomst in de feestzaal gebeurde onder groot gejuich van klein en groot. Er werden liedjes voor de Sint gezongen (Louise wilde per se door de micro zingen, Katrien nadien ook) en er werd natuurlijk de "zwartepietenstijl" gedanst. Ook daar stonden mijn 2 meiden op de eerste rij.

Katrien wilde eerst niet, want Natalietje kon ook niet gaan. De niet-mobiele kinderen werden nl. met hun brancard naar de feestzaal "gerold" en bleven (zoals steeds) boven op het balkon staan, terwijl de Sint en de pieten beneden in de feestzaal waren. Katrien vond het zo erg voor Natalie, dat ze solidair wilde zijn en ook boven wilde blijven. Het vergde wat overredingskracht om haar toch tussen de juichende kinderen te zetten. Het was vooral omdat Natalie zei dat ze 't niet erg vond, dat Katrien uiteindelijk toch besloot om naar beneden te gaan.
Aandoenlijk, die sterke band tussen de 2 meiden...

Nadien bezocht de Sint elke leefgroep. Leefgroep A was als 6de en dus pas na een uurtje aan de beurt. Ondertussen mocht Natalie nog eens gaan oefenen met de kine. En net toen ze van de kinezaal naar de leefgroep stapte, kwamen de Sint en zijn 2 pieten op onze afdeling toe. Felicitaties van Sint en piet omdat ze zo flink stapte, het had niet mooier kunnen zijn.

Nadien mocht elk kind individueel een babbeltje met de Sint doen en kregen ze een zak met snoepgoed en fruit. Ook aan de 2 zusjes was gedacht. Helemaal in de war waren ze omdat ze ook een (ingepakt) cadeautje kregen.
Ja, het bezoek heeft alle verwachtingen ingelost. Al heb ik al veel betere Sinten en pieten aan het werk gezien doorheen de jaren.

Tot slot mochten Louise en Katrien gisterenavond toch nog 1 keer hun schoentje zetten (please mama)
En de Sint is zo lief geweest om 5 Kerstplacemats en nog een "slee" te brengen.

De commentaren zijn gesloten.