06-12-12

Laatste keer

Ik heb me voorgenomen dat het de laatste keer is dat ik nog ga dubben. Het schaap in de wei van mijn buurman heeft me daarstraks overtuigd.

Onder een dun pak sneeuw was het rustgevend om naar de grazende schapen te kijken (terwijl ik erin slaagde om niet 1 steek te laten vallen). Eén van de schapen trok mijn aandacht: hij ging op zijn achterste poten staan om toch nog maar aan een verdord blad van een hogere struik te kunnen. En het lukte!

Die schapen dubben ook niet over wat komen gaat, over hoe ze morgen aan eten zullen geraken, wat ze moeten doen als hun drinkwater bevriest en of hun dikke vacht de nakende winter zal aankunnen. They just go with the flow.

Waarom kunnen wij (pluralis modestiae, dan klinkt het minder zwaar) ook niet gewoon de dagen nemen zoals ze komen en de kansen grijpen die zich aandienen ? Ook al is het dan een verdord blad?

Natalie vindt Pulderbos nog steeds "erg leuk" en ze blijft vooruitgang boeken, zij het heel traag. Als ik Natalie haar stappatroon vergelijk met het stappatroon van het kind dat vanaf vrijdag definitief thuis mag blijven (en van de voorgaande wiens revalidatieproces ten einde is), dan wéét ik dat ze nog een lange weg af te leggen heeft.

Dan ik kan maar beter stoppen met te hopen dat ze alsnog tegen de Kerstvakantie thuis zal zijn. Dan kan ik maar beter het maximum halen uit de dagen dat ze wél thuis is en haar de tijd gunnen die ze nodig heeft.

Dus als iemand me nog vraagt of we weten hoelang ze er nog zal moeten blijven, zal mijn antwoord zijn "zolang het nodig is".

Commentaren

Zo mooi geschreven, Leen. Ik word er sprakeloos van.
X

Gepost door: Paula | 06-12-12

Reageren op dit commentaar

Paula, ik zou graag je commentaar "liken". Zoveel waarheid met op de juiste manier te beschrijven wat je in je eigen tuin kan zien. Leen, ik hoop dat je beseft dat je mij energie geeft door dit alles zo mooi op te schrijven. Ik geraak niet door mijn boek die ik wil lezen ...teweinig tijd? foutieve prioriteiten? maar jou verhaal blijf ik wel lezen, jij en je gezinnetje doen het echt SUPER maar vooral Natalie, geef haar maar een dikke pluim van me. (en zij kan het alleen zo goed doen met jullie goede zorgen!!)

Gepost door: marleen | 06-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.