07-12-12

Boek en brei

Veel weggebruikers hebben de raad van het verkeerscontrole centrum opgevolgd -lees ik in de krant - en zijn thuisgebleven.
Ook ik had gisteren beslist om geen onnodige verplaatsing te gaan doen en dus vandaag hier in Pulderbos te blijven.
Om 16u immers zit Natalie haar week er hier op en kunnen we samen de gladde wegen trotseren.

Een goed boek en een brei zijn mijn gezelschap vandaag! Als het blijft vlotten, zie je me misschien volgende week al met mijn nieuwe sjaal rondlopen !!

Het doet me denken aan de eerste 2 weken hier. Toen bleven we overdag ook hier, zodat Natalie in ons gezelschap kon gewoon worden aan haar nieuwe leven. Toen pendelden we ook steeds tussen kamer en cafetaria.
Met een beetje geluk zie ik ook vandaag de dame die me moet helpen een juiste rolstoel uit te kiezen. Elke 3 jaar heb je recht op een nieuwe. De onze is 3,5 jaar oud en echt aan vervanging toe. Je hebt daar zoveel verschillende mogelijkheden in, weerbij een deel "standaard" is en dus terugbetaald maar een groot ander deel zelf moet bekostigd worden. Maar de optie van herstelbare handvatten is een must: Stef en ik lopen al jaren licht gebogen omdat de huidige zo laag zijn. Toen wisten we niet beter natuurlijk ...

Het is gigantisch wat al de hulpmiddelen kosten, echt gigantisch. Vorige week nog kregen we de factuur voor de kniestrekkers. Het was zo 'n hilarisch hoog bedrag... Doe maar het dubbel van wat je denkt dat het kost en dan zit je allicht nog veel te laag. Het kost zelfs een pak meer dan een standaard uitgevoerde rolstoel! En dan schrikken we dat de sociale zekerheid blut is (want ik moet er wel bijleggen dat ons persoonlijk aandeel in die strekkers 0€ is).

Ondertussen blijft het hier in Zandhoven hevig sneeuwen. De kerstlichtjes aan op de kamer maakt het eigenlijk heel gezellig. Een dagje rust, tijd voor mezelf, met mijn breiwerk op schoot...

Commentaren

Heerlijk Leen! geniet ervan. Ik ga vandaag hetzelfde doen, maar dan thuis. Op mijn vrije dag is er altijd zoveel te doen en bij te werken maar soms kan een dagje "stilstaan" zoveel deugd doen! Groetjes aan Natalie!
(juf) Barbara

Gepost door: Barbara | 07-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.