09-12-12

Zon en regen

Dit weekend wisselde de zon en de regen elkaar af. Ook ten huize Ceymolen.

Zaterdag was het eerst volop sneeuwpret. Het dunne laagje op het gras was voldoende om van de eerste sneeuwsfeer te proeven en de 3 meiden leefden zich volop uit (en mama en papa ook!)
We hadden speciaal ook de kay walker meegebracht zodat Natalie correct haar beurt kon afwachten, terwijl de 2 anderen voorgetrokken werden (de Sint was zo slim geweest om een 2de slee te brengen als extraatje op 6 december).
Het viel me op hoe makkelijk het was in vergelijking met vorig jaar. Toen moest Natalie altijd op de slee, wilden we het onszelf makkelijk maken en haar niet de hele tijd hoeven dragen. Nu kon ze gewoon veilig zelf rechtstaan in haar kay walker. Zelfs dat wachten vond ze tof, want zo was ze op dezelfde manier als de anderen betrokken bij het sneeuwspel.

De namiddag werd het al helemaal zonnig, toen de mamie ook nog met Sintcadeautjes kwam. De nieuwe poppenbuggy was echt een schot in de roos.

Maar net dat cadeau zorgt vandaag voor veel regen. Niet alleen valt het moeilijk om geen ruzie te maken over wie er mee mag rijden, natuurlijk wil Natalie ook wandelen met haar pop en dus stappen met kay walker.
Maar dat is niet de bedoeling: zolang correct stappen geen automatisme is en ze dus spontaan knieën en heupen buigt, mag ze eigenlijk niet stappen thuis. Dus eventjes spelen wil ik wel door de vingers zien, maar een ganse tijd wandelen ... neen, ik moet hard zijn.

Het verzet om te moeten liggen wordt steeds groter, nochtans blijft 4u per dag liggen een must. Volkomen begrijpelijk dat ze wil doen wat de anderen doen, zeker ook als er bezoek is. Ik blijf er dan ook rustig onder en probeer te troosten zolang het nodig is. Voor de eerste keer deze week had ik iets van "nu zou de tut wel van pas komen". Maar ja, die is mee met de Sint en ondertussen dus terug in Spanje.

Neen, Natalie is vandaag niet in vorm, "ik kan dus maar beter mijn bedje in mama, want het is echt mijn dag niet vandaag".

Ik ga ondertussen een paar cadeautjes onder de kerstboom leggen. Misschien fleurt dat haar straks wel terug op.


De commentaren zijn gesloten.