12-12-12

Toontje Lager

Zoveel te doen, er is nog zoveel te doen. Zelfs als ik het "zwemmen in de Stille Oceaan" en "hinkstapspringen op de maan" van mijn to-do-lijstje schrap!

Plots realiseer ik me dat er me nog maar enkele dagen resten, om nog zoveel te doen: cadeautjes kopen, administratie in orde brengen, leren haken (breien kan ik al, al zal de sjaal pas klaar zijn tegen volgende winter!), flanellen lakens overal leggen, schoenenkast onder handen nemen, toetsen helpen leren en nog eens toetsen helpen leren (Jezus, niks zo vervelend dan om 20u 's avonds je kind van 8 en 6 nog moeten motiveren om te leren voor hun toetsen!!),  kine contacteren, bezoek ontvangen en op en af naar Pulderbos natuurlijk. Ik ken ondertussen de weg met mijn ogen dicht.

Daar waar ik me eerst heb moeten instellen op een routine zonder Natalie, wordt het nu weer aanpassen aan een routine mét. Want na Pulderbos is het aan ons, om haar voldoende kine te geven, voldoende liggen, voldoende staan, ...
Ook voor haar zal het een hele aanpassing zijn, maar als ik bedenk wat zij allemaal gepresteerd heeft de voorbije maanden heb ik er vertrouwen in dat zij ook hier weer het goede voorbeeld zal geven en ons de weg zal wijzen.

Daarstraks in die context ook een babbel gehad met de betrokken mensen van de Toverboom. Zij waren vorige week in Pulderbos geweest om een dialoog aan te gaan met de kine, ergo en juf van Natalie. Een positief gesprek zo bleek en ondertussen hadden ze al heel wat besproken over hoe het nu verder aan te zullen pakken.
Er werden vele concrete voorstellen gedaan en afspraken gemaakt. En diegene die me kennen, weten dat ik van "heel concreet" hou !! Dus ja, ik ben met een goed gevoel buitengegaan.

Daarstraks aan Natalie ook 3x maal moeten vertellen hoe we de opstart willen aanpakken, zo graag hoorden ze me hierover vertellen.
En haar engelbewaarder gaf duidelijk aan dat zij ermee accoord zijn: de eerste 2 maanden met halve dagen naar school en tijdens deze uren (zoveel mogelijk) ondersteuning van vrijwilligers. Mensen die dus naast Natalie gaan zitten om boekje te nemen, juiste bladzijde klaar te leggen, te tonen waar de opdracht staat, ...

Nu dus op zoek naar vrijwilligers! Dus als jullie iemand kennen die graag een uurtje per week "vlieg" zou zijn in het 1ste leerjaar, laat maar weten !!

Commentaren

Zoals ik daarstraks zei Leen, op vrijdagen kan je op mij rekenen als dat van pas komt.

Jaja, nog even volhouden en je kan aan een nieuw hoofdstuk beginnen schrijven.

Zo knap hoe jullie dat met z'n allen gedaan hebben!!!

Gepost door: Carolien | 14-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.