18-12-12

Engelen bestaan heus wel

Voor diegenen die het nog altijd niet geloven: ik heb er de voorbije maanden veel ontmoet. Maar meestal weten ze het zelf niet.

Van mijn naaste familie wist ik al dat ze het rechtstreekse nummer van Engelland hadden. Maar dat er ook zoveel vriendinnen en kennissen de hotline bemannen was toch een verrassing. Telkens ik een oproep deed, was er altijd wel iemand (of meerderen) die on call waren. Ik heb geen idee hoe ik al mijn engelen gepast zal kunnen bedanken...

En heel toevallig - of misschien toch niet zo toevallig - ben ik via een van mijn dierbaarste engelen op het spoor gekomen van de vzw "School na ziekenhuis".
Op hun website las ik: gratis studiebegeleiding voor langdurig zieke of revaliderende leerlingen. Het doel van deze vrijwilligersorganisatie is leerachterstand beperken, isolement doorbreken en overzitten proberen te vermijden. Ze werken additioneel aan TOAH en Bednet. Beiden trouwens ook fantastische initiatieven.

Na een eerste contact gisteren bleek dat Geel "te ver" is, geen enkele vrijwilliger in onze buurt. Dus dacht ik: ok dead end but it was worth the try. Vandaag plots een onbekend 011-nummer en nog voor ik opnam, voelde ik al dat het iemand van SnZ zou zijn. Maar mijn intuitie was niet zo sterk dat ik durfde hopen dat ik meteen de vrijwilligster aan de lijn zou hebben die Natalie bijles wil geven. Gratis, zonder enige verplichting, zonder eigenbelang ... Ja, engelen bestaan heus wel.

En toeval? Haar kinderen hebben les gevolgd op ...
het St.-Dimpnacollege natuurlijk (toen het nog lyceum was).

Veel vrijwilligers zijn leerkrachten op pensioen. Dus als jullie zo nog oud-collega 's kennen die een beetje van hun vrije tijd waardevol willen besteden aan zieke kinderen... ze komen altijd vrijwilligers tekort.

Als dit geen lovenswaardig "goed doel" is ...

De commentaren zijn gesloten.