18-12-12

Onverwacht bezoek

Hoe heerlijk enthousiast is Natalie toch altijd wanneer ik hier toekom. Ze zat naast haar nieuwe vriendinnetje - elk met hun eigen (speelgoed)laptop - te spelen. Beeldig.

Hannah is hier nog maar sinds vorige week maar het lijken al de beste vriendinnetjes. Ook met haar mama klikt het en we hebben dus op korte tijd al veel ervaringen gedeeld. Afspraak was dat de meisjes na het eten samen mochten spelen in het cafetaria (en dan konden de mama's nog wat babbelen). Maar eerst moest er huiswerk gemaakt worden. Dat was onder zwaar protest en met veel traantjes vanavond. Maar de aanhouder wint dus toch 3 blaadjes in de HUP werkschrift gemaakt. We waren net klaar toen er plots onverwacht bezoek de kamer binnenkwam. Was dat even schrikken zeg, tante Els en de kids. Ja, examens voorbij dan hebben tieners terug tijd.

Het was dus onverwacht een fijne avond, want Hannah heeft ook meegespeeld met Natalie haar nichtje en neefjes en dat beviel hen opperbest. Zet 2 sociaal heel vaardige kinderen bij elkaar die dan nog dezelfde beperkingen dagelijks ervaren en een wedstrijdje "rolstoel-racen" is het gevolg!!!
Ja, hier heb ik echt op gewacht. Niet alleen op het bezoekje want stiekem had ik toch al wel gehoopt om nog eens onverwacht familiebezoek te krijgen. Natalie wordt daar altijd zo vrolijk van en ik ook.
Maar ook het leggen van waardevolle contacten met gezinnen die in hetzelfde schuitje zitten als wij, is iets wat ik mezelf al jaren toewens.

Ik heb die bestelling dan ook maanden geleden al bij het universum geplaatst, om hier in Pulderbos een hartsvriendin voor Natalie te vinden. Maar ik had natuurlijk heel wat eisen: het moest een meisje zijn, van ongeveer dezelfde leeftijd die op hetzelfde niveau staat als Natalie - zowel motorisch als sociaal als mentaal. Het meisje mocht niet te ver weg wonen en met de mama moest er ook een klik zijn! Zo kon Natalie ook gaan spelen en logeren bij een vriendinnetje (zoals de zussen) en kon het vriendinnetje ook bij ons komen (zoals de zussen)...
En zoals het altijd gaat met bestellingen bij het universum: als je niet dagelijks controleert of ze je bestelling niet vergeten zijn, staat op een dag de koerierdienst van het universum voor je deur om je pakje af te leveren.

Zeg nu nog dat dromen nooit uitkomen of engelen niet bestaan ...

Commentaren

Wat een fijne ontmoeting in jullie leven!
Ik wens jullie het allerbeste!

Gepost door: Manuella | 19-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.