26-12-12

93

Hoeveel mensen me de voorbije week gevraagd hebben of ik toch af en toe nog eens iets zou schrijven, weet ik niet.
Het waren er geen 93 maar toch veel!

Die 93 verwijst naar het aantal gemiddelde bezoekers per dag die ik de voorbije 13 weken gehad heb. Ook de voorbije week bleven gemiddeld meer dan 45 mensen dagelijks de weg naar dit forum vinden.
Ongetwijfeld zijn hier veel toevallige bezoekers bij, ongetwijfeld ook kennissen die wegens de drukte voor de vakantie nog wat catching-up wilden doen. En misschien ook wel enkelen die toch even kwamen kijken of ik niet van gedachte zou veranderd zijn. Want vooral mensen die wat verderaf staan (of verderweg wonen, Sloveniƫ zal wel de winnaar zijn) is dit wel handig om volgen.

Ook voor mezelf is dit een manier om te reflecteren, om de eerlijke emoties van "the heat of the moment" vast te houden als er al wat tijd verstreken is. Niet dat ik niet geloof in de kracht van loslaten (of relativeren), maar iets in mij wil blijvend herinnerd worden aan het "waarom" voor ons niets vanzelfsprekend is....
Sommige dagen en ervaringen zijn dat wel, dan kabbelt het leven verder zoals bij de meesten en is de nood tot schrijven er niet. Andere dagen valt het weer zwaar en dan moet het van me af.
Ik heb me de voorbije dagen vaak gevraagd hoe ik het dan van me af kon krijgen en het antwoord was vanzelfsprekend ... schrijven. Schrijven als het goed voelt en de ruimte ervoor is, zwijgen als de drukte of emoties het niet toelaten.

Nog 2 nachten hier in Pulderbos voor Natalie. Nog eentje voor mij. Het vertrek vanmorgen was - zoals verwacht - heel lastig. Niet alleen was het de papa die deze keer chauffeur speelde. Wetende dat de zusjes thuis waren (zelfs nog in hun bed bij vertrek) en het moeten doorbreken van de heerlijke Kerstsfeer van de voorbije dagen, maakten het uiteraard dubbel lastig.

Ondertussen hebben we de kamer al bijna ontruimd: alle tekeningen en kaartjes zijn van de muur, kerstversiering afgebroken, speelgoed en boeken zijn terug mee naar huis ... alleen het hoogst noodzakelijke is er nog.
Dat werkt ontzettend motiverend, voor allebei!

Ja, de opluchting vrijdag zal compleet zijn ...

De commentaren zijn gesloten.