04-01-13

Nieuwe kine

Het is nog maar een week geleden dat we Natalie voor de laatste keer in Pulderbos mochten gaan halen.
1 week nog maar, en het lijkt nu al alsof ze nooit weggeweest is!

Ja, het ziekenhuisbed staat er nog. Dat is makkelijk om te "posturen" (met kniestrekkers zitten dus), want dan kan ze tegelijk aan het tafeltje kleuren of lezen of spelen. Maar verder is er nog weinig tastbaars in huis wat ons herinnert aan ons 3-maanden lange avontuur. De routine is - ondanks de onregelmatigheid van de feestdagen - sneller teruggekeerd dan verwacht.

Een "groot" verschil met voorheen is er ook niet.
Elke nacht in haar matras en ik dus opstaan in 't midden va nde nacht als ze het niet meer kan volhouden.
Elke dag 2x in haar staapparaat, met het nodige verzet en voor de nodige afleiding zorgend. Elke dag posturen, zonder al teveel verzet. Het is duidelijk dat de knieën minder pijn doen dan voor de operatie.
Elke keer "alles laten vallen" als zij naar toilet moet, of uit/in de zetel wil, of uit/in bed, of uit/in kay walker of op/af stoel wil ...

Kortgezegd: ze heeft nog steeds alle hulp nodig om alle transfers te doen. Ze moet nog steeds op haar wenken bediend worden als ze speelgoed wil. Ze moet nog steeds aan- en uitgekleed worden en gepoetst (tanden dus :-)) Ze moet nog steeds naar boven gedragen worden. Ze moet nog steeds geholpen worden als ze naar toilet moet.

Maar toch merk ik tegelijk dat ze een enorme sprong heeft gemaakt. Voor de wil om alles alleen te kunnen, is enorm geworden. Ze wil zelf alleen naar toilet, ze wil de hele tijd stappen en niet meer kruipen, ze wil zelf op en af een stoel ...  En net dat oefenen heeft ze nodig om zelfstandig(er) te kunnen worden.

Ze speelt dus eigenlijk de ganse dag door zelf kine. En dat gecombineerd met de echte nieuwe kine waarbij we nu 3 sessies gehad hebben (en wat reuze meegevallen is), stemt ons gelukkig en hoopvol.

Commentaren

Leuk om te lezen! Fijn dat de kiné zo goed meevalt!!! Doe iedereen daar de groetjes van ons!

Gepost door: Carolien | 05-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.