06-01-13

3 koninginnen

Traditiegetrouw worden mijn 3 prinsesjes op 6 januari 3 koninginnen. Ideaal weer vandaag: geen regen en lekker zacht.

Gewoontegetrouw ook gaan we in de buurt van oma en opa zingen. Daar zijn de voetpaden beter berijdbaar en liggen de huizen ook korter bij elkaar. Makkelijker parcours dus om met de rolstoel te volgen. Bovendien kan er dan ook een pitstop gebeuren als het nodig is.

Veel meer mensen thuis dan vorig jaar, heel vriendelijk ook. Het is duidelijk dat er nog veel mensen houden aan deze traditie. En het enthousiasme wordt aangewakkerd door de zelfgemaakte een kroon te maken en een de 3 sterren - met dank aan papa die 3 sterren geknutseld had!

De 2 grootsten vonden het zo leuk, dat ze in de namiddag opnieuw op pad gingen. Niet dat ze al iet genoeg bij elkaar gezongen hadden, neen, het "alleen mogen gaan" was deze keer de beste motivatie. (met mama op veilige afstand geparkeerd).

Zo sluiten we een gezellige fijne kerstperiode op een mooie manier af. We hebben er van genoten, van de gezelligheid, de kaarsjes, de lichtjes, het bezoeken van kerststallen en kerstdorpen (vooral die van Stokt is een aanrader!), de cadeautjes, de feestjes, het samenzijn ...

Ons rest vandaag nog om naar de cinema te gaan en dan vanavond nog: rapporten tekenen, boekentassen maken, badje in en op tijd naar bed voor de "grote" dag morgen. Natalie kijkt er enorm naar uit. Terug naar de klas mogen, dezelfde dingen leren als de zus, wauw. Ze heeft ook erg haar best gedaan deze vakantie om de achterstand in te halen. Vooral taal spreekt haar aan: nieuwe woordjes leren, lezen, typen, ... Rekenen doet ze minder graag. Net zoals de tweelingzus dus die - in tegenstelling tot de mama en grote zus - ook vooral taalknap is.

Commentaren

Fijn dat jullie samen zovele gezellige momenten hebben kunnen beleven tijdens deze kerstperiode. Onze jongens vinden die kerststal van het Stokt ook een superleuke kerststal. Warme chocomelk en het kleine kadootje wanneer je een tekening maakt... De stal van Poiel is ook zeker de moeite, maar onze Mil durft geen pipi te doen op het toilette buiten wanneer er 2 lama's op hem staan te kijken ;-)
En betreft het eerste leerjaar : onze jongens lezen ook heel graag en zijn heel veel met taal bezig. Rekenen doen ze net zoals Natalie minder graag. Beetje vreemd, niet ?
Geniet nog van de film en de laatste avond van de kerstvakantie.
Groetjes,

Gepost door: Lieve | 06-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.