12-01-13

Ziek²

De voorbije week was Louise 3 dagen van school moeten thuisblijven met griep. Nu ja, eigenlijk kan een dokter zo 'n diagnose maar met zekerheid stellen na een bloedname. Maar als een kind koorts heeft en hoodfpijn en ze kunnen niks anders vinden, is het griep.

Het was dan ook niet echt een verrassing toen ik vanmorgen (vroeg) gewekt werd door een wenende Natalie.
Haar bed was nat. Toen ging er al een klein alarmbelletje, want bedplassen is - gelukkig - iets wat geen van de 3 dochters ooit gedaan heeft. Maar ik was nog heel erg moe, mijn oren waren nog niet bekomen van de avond voordien en mijn hoofd voelde als een hamer.
Dat heb je natuurlijk als je op mijn leeftijd naar een fuif gaat! Al was het dan om te helpen en al was het dan de vroege shift die ik gekregen had. Het was trouwens wederom een groot succes én voor een nobel goed doel (de weeskindjes in Kabondo zullen er wel bij varen).
Dus, lakens ververst, pyama ververst en weer naar bed.

Helaas, de griep is natuurlijk hardnekkiger dan een slaapdronken hoofd. En dus staat onze dag weer in het teken van medicamentjes geven, lakens uitwassen, pyama 's wisselen na een zoveelste braakincident, troosten en binnenblijven...

Net deze namiddag stond er een wandeling in de bossen op het programma natuurlijk. Natalie zou voor de eerste keer effectief mee wandelen met de kay walker ipv altijd in de rolstoel te moeten zitten. Het zou ook een manier zijn voor me om wat te herbronnen, want na zo 'n eerste schoolweek met Natalie is mijn energiepeil al terug ver onder 0 gedaald. En dan ben ik nog niet eens zelf aan het werk! Hoe ga ik dat in godsnaam combineren?

Geen wandeling dus ... helaas.

Maar ach, al die ergernissen verdwijnen in het niets wanneer ik dan verneem dat het klasgenootje van Natalie nog steeds erg ziek is na zijn laatste chemobeurt. Dat zijn pas zorgen ...

De commentaren zijn gesloten.