14-01-13

Scouts

Waar zaterdag nog deed vermoeden dat het een tegenvallend weekend zou worden, zorgde zondag nog voor een ontspannen weekendgevoel.

Van de griepsymptomen was plots geen sprake meer. En dus kon Natalie met haar tweelingzus mee gaan repeteren voor het zangconcert van volgende week. In tussentijd mocht ik genieten van een koude boswandeling met een goede vriendin.

In de namiddag kon Natalie, voor het eerst in 4 maanden, terug naar de scouts, Akabe meer bepaald. Dit is een afdeling van de scouts, gericht op kinderen met (maar ook zonder) een fysische of mentale handicap. Verscheidene bekenden daar in de leiding (voornamelijk oudleerlingen) dus dat schept vertrouwen.

Ze wilde eerst niet, maar toen bleek dat al haar neefjes ook naar dezelfde theatervoorstelling zouden gaan, kregen we haar toch gemotiveerd. Net zoals vorige keer kwam ze vol enthousiasme thuis. Ze besliste zelfs meteen om mee op weekend en op kamp te gaan. Ja, aan sociale vaardigheden geen gebrek!

Vandaag met al evenveel enthousiasme naar school. Ze was deze middag ook erg vrolijk thuisgekomen en vol goede voornemens om flink haar best te doen bij de thuisjuf deze namiddag. Omdat Natalie zolang afwezig is geweest en ook nu slechts 4 halve dagen per week naar school kan, heeft Natalie recht op 2x 2 lesuren per week. De bedoeling is om de achterstand die ze heeft opgebouwd in Pulderbos wat weg te werken, alsook nieuwe dingen vanuit de klas extra in te oefenen.

Terwijl ik boven een boel huishoudelijk werk probeerde te verzetten, leek het beneden aanvankelijk goed te lukken.
Na een half uurtje echter begon het eerste protest en 50min. later was het nog steeds neen, nee, nee! De oren van de juf moeten ongetwijfeld tuiten. Mocht ik een decibelmeter hebben, zou deze zeker meer dan de toegelaten 90dB aanduiden!

Fijn is dit niet, niet voor de juf, niet voor mij en ook niet voor Natalie. En ondertussen staan de vragen in mijn hoofd in een rijtje te drummen: wat is hiervan de oorzaak? Straf ik haar hiervoor? Wat doen we donderdag? Hoe lossen we dit op ? ...

De maren dagen me meer en meer uit om ook hun plaats te krijgen in ons verhaal.

De commentaren zijn gesloten.