13-02-13

Infectie

Vanaf maandag hebben we de cortisonen gehalveerd: 1x20mg ipv 2x 20mg. Dat we zo snel hierna weeral terug in alarm zouden gaan, had ik niet verwacht.

Gisteren was Louise al niet goed, kloeg van hoofdpijn, buikpijn, ook moeten braken 's morgens.
Vanmorgen is ze dan opgestaan met koorts en hoesten. Uiteraard gingen meteen de alarmbellen af maar het was 10u alvorens ik op de pediatrie in Geel gehoor kreeg.
Afspraak om 11u maar toen de haar pediater, die gelukkig vandaag consultatie had en deze week ook van wacht is, ons zag toekomen op de gang mochten we meteen iedereen voorschieten. Minstens 10 boze blikken van ouders die op de gang stonden te wachten om ook geholpen te worden.

Na onderzoek is het waarschijnlijk een virale infectie (zo is alles begonnen) maar we zijn toch met antibiotica gestart omdat ze onder cortisonen veel vatbaarder is voor alles. En natuurlijk omdat ze ITP heeft en een terugval vaak voorkomt.
Aangezien we nu echter geen nieuwe bloedingen zien, stelt ze voor om tot vrijdag te wachten voor een nieuwe bloedname. Ze wil zekerheid alvorens we het weekend ingaan.

Ondertussen bekijken we haar weer met argusogen: hoe is haar kleur, zien we vlekjes, blauwe plekken, hoe gedraagt ze zich ... ? De zenuwen gieren door ons lijf.
Onmogelijk te beschrijven wat dit met je doet ...

En alsof de voorbije weken - nou ja, zeg maar maanden - nog niet zwaar genoeg zijn geweest, hebben we nog ander slecht nieuws gekregen: we moeten een andere school voor Natalie zoeken.

Begrijpen wie kan ...

Commentaren

Dag Leen,
Als ik iets kon doen om jullie pijn en angst weg te nemen zou ik het doen!
Mensen zijn soms veel sterker dan ze denken; dat bewijzen jullie wel. Hopelijk komt alles snel goed zodat jullie allemaal wat rust kunnen vinden.
Als ik iets voor je kan doen .......
Veel groeten,
Carine Claes

Gepost door: carine Claes | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

Hey Leen,

Het blijft zo moeilijk voor jullie. Die ups en downs, dat moet echt vermoeiend zijn. En wat is dat allemaal met Natalie? Hoe komt zoiets? Begrijpen wie begrijpen kan, inderdaad!

Wij blijven duimen!

Myriam.

Gepost door: Myriam P. | 13-02-13

Reageren op dit commentaar

Inderdaad , de vorige commentaar haalt me de woorden uit de mond ' begrijpen wie begrijpen kan !
Hopelijk gaat het al wat beter met Louise. Vertel Nathalie met onze complimenten dat er veel mensen zijn die haar graag zien !

Gepost door: Tina Ermgodts | 14-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.