22-02-13

3 op 3

Vandaag terug alles zoals het hoort: 3 kindjes gezond en blij op de schoolbanken.

Een gewone dag, ik sta ervan versteld hoe ongewoon dit aanvoelt.
3 slapende meiden moeten wekken, 3 kwebbelende dames aan de ontbijttafel, wedstrijdje "om ter eerste klaarzijn"... heerlijk, die drukte.

Het lijkt hier nog steeds op een kleine apotheek echter. Ik heb ondertussen een overzicht gemaakt om zeker te zijn dat iedereen op 't juiste moment de juiste medicatie krijgt. Maar de druk is van de ketel: de drang om Louise haar kleur te evalueren (wat ziet ze er gezond uit de laatste dagen !), de behoefte om haar benen op bloedingen te controleren, de pas-op en voorzichtig, ... het hoort er allemaal niet meer bij. Heerlijk om je geen zorgen te hoeven maken.

De terugval van Louise is echter ook weer niet voor niks geweest, het heeft de problematiek van Natalie in een ander daglicht geplaatst. Ook daar voelt het alsof de druk van de ketel is, alsof ook daar een wijze engel raad geeft over wat te doen, wat niet te doen en ons vooral geen zorgen te maken.

Vanmorgen nog liet deze engel mij een artikel lezen dat eigenlijk de ganse probleatiek samenvat in 1 zin:

De verwachtingen van de leraar over de prestaties van de leerlingen hebben een grote invloed op de daadwerkelijke prestaties, zowel in positieve als in negatieve zin.

Ik zal er aan denken, wijze engel, als ik volgende week eindelijk zelf terug voor de klas zal staan!

Commentaren

Het zal fijn zijn, Leen, je terug "in den 1.06" te zien.
Tot snel,

Gepost door: Lieve | 22-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.