23-08-13

hertjes

Whenever you are rejected from something good, you are really redirected to something better.

Er zijn zo van die uitspraken - zoals deze -  die blijven hangen. Diegenen die ze uitspreken, waardeer je plots iets meer. Diegene die ze doorleven worden een rolmodel, ook al verwoorden ze het misschien in een iets andere versie. 

Bemoedigend is te zien, hoe mensen die geconfronteerd worden met een ernstige ziekte, deze in eerste instantie negatieve ervaring gebruiken om vorm te geven aan een positieve wending in hun leven. 2 lieve mensen in mijn omgeving hebben me dit de voorbije maanden voorgeleefd. "Je moet er gewoon voor kiezen om aan de kant van de sterken te gaan staan", zei eentje me onlangs. (nog zo een uitspraak die me zal bijblijven).

Als zij dat kunnen, kan ik dat ook, toch? Veranderingen niet met afkeer en angst in de ogen kijken, maar met nieuwsgierigheid. Niet dat ga ik nooit kunnen bolwerken maar ik ben benieuwd op welke manier ik dit weer allemaal zal organiseren. Niet aan de kant van de zwakken gaan staan, maar aan die van de sterken.

Schapen in de wei hebben plaats gemaakt voor wilde hertjes aan de rand van dezelfde wei. Opruimwoede voor breiwerk. Koffie voor thee. Hyperventilatie voor ademruimte.

Al is het niet altijd makkelijk om de negatieve vragen uit mijn gedachten te weren: hoe kan ik 's morgens op 2 verschillende scholen op tijd zijn? (3 eigenlijk, als ik de mijne meereken) Hoe vlot zal het proces van nieuwe vriendinnetjes maken verlopen? Hoe zullen de 2 andere zussen dit ervaren? Wat zal ik voelen als ik opnieuw de confrontatie aan moet gaan?

Ademen, ademen, blijven ademen: she is redirected to something much much better.

De commentaren zijn gesloten.