12-12-13

Vergrootglas

Dat "de juiste" cadeautjes vinden uitputtend is, ervaar ik elk jaar opnieuw. En elk jaar lijkt het nog zwaarder dan het jaar voordien en elk jaar zeg ik dat ik het volgend jaar anders aan ga pakken... Niet dus.

Midden augustus steken de eerste stressgevoelens de kop, wetende dat enkele weken later de zoektocht begint en dus de voorbereidende werken stilaan op gang mogen komen.
Naarmate Louise haar verjaardag van 1 oktober dichterbij komt, breiden de werken uit: tijdens een vrij uurtje zomaar eens een winkel binnenstappen op zoek naar iets origineels, mama-dochter-gesprekjes lanceren met als doel ideetjes te verzamelen, excel-file bijwerken waarin alles de komende maanden netjes bewaard kan worden.

En dan vertrekt de cadeautjestrein plots in vliegende vaart. Sinterklaasboekjes doorgronden, de verjaardagcadeaus van de tweeling netjes uitkiezen en uitbalanceren tussen de verschillende milde gevers, de Sint zijn spullen, kerstboompakjes, nieuwjaarsbrieven allerhande die beloningen verdienen, ....
Zou het niet veel nuttiger zijn om die uren er gewoon te "zijn" voor diegenen die het nodig hebben, diegene die een luisterend oor kunnen gebruik, een beetje quality time, extra hulp bij dagdagelijkse dingen.. ? Er gewoon "zijn" dus voor kinderen, partner, ouders, familie, poes, kippen en niet als laatste voor mezelf?

Elk jaar zeg ik het anders aan te pakken. Goede voornemens, gevoed door een overdosis cadeautjesstress.
Maar ook dit jaar weer, rijdt de cadeautjes trein in volle vaart richting Nieuwjaar en ook dit jaar zit ik er weer op.
Af en toe rijdt de trein ook langs nieuwe - interessante - haltes; een online webshop met superservice en dito gamma.
Af en toe is er zelfs een halte waarbij ik tot rust kan komen; een inspirerend boek dat gevonden werd tijdens de zoektocht naar een vergrootglas voor man-lief ...

"Vergrootglas", een bundeling van blog verhalen over de eerste levensjaren van een kind met Down. "En dan ploft dit kind in ons gezin. Ik hou van haar, maar had haar zo graag een betere uitgangspositie gegund. Een betere moeder ook, een moeder meer meer geduld, met meer tijd ook ... "

Dit is wat ik altijd al had willen zeggen maar de woorden nooit voor vond.

De commentaren zijn gesloten.