18-12-13

Andere wereld

Het lijken wel 2 verschillende werelden waarin ik leef. In de éné wereld gaat alles vanzelf, in de andere is niets vanzelfsprekend.

Ook als kind zag ik 2 werelden, eentje waarvan ik deel uitmaakte en ééntje die draaide zonder mij. Mijn leefwereld waar "primus-zijn" een evidentie was, en de andere wereld waar kinderen zoveel moeite hadden met leren. 
Ook als kind voelde ik het contrast, de breuk tussen de 2 werelden. En voelde ik de onrechtvaardigheid als door vriendinnen "niet goed genoeg leren" gelijk gesteld werd aan "niet goed genoeg zijn"...

Maar nooit eerder voelde ik dit contrast zo fel als vandaag. Nooit eerder hebben goede resultaten van mijn leerlingen mezelf in vraag doen stellen. Nooit eerder heb ik zo getwijfeld of ik wel deel wil uitmaken van de wereld waar presteren en goede punten de maatstaf is.

Nooit eerder kwam ik van een werkdag thuis om te ervaren dat die vanzelfsprekendheid uit de éné wereld in de andere wereld aan de voordeur blijft staan, en slechts zelden mee binnenkomt.
Nooit eerder voelde die vanzelfsprekende wereld zo kil en koud aan.

Misschien is het omdat het bijna Kerstmis is -  of misschien gewoon omdat hier 3 gewone meisjes levensvreugde uitstralen - maar nooit eerder voelde de andere wereld zo warm en vertrouwd.

Misschien is het omdat het bijna Kerstmis is - of misschien gewoon omdat elke kleine stap met veel moeite maar veel overtuiging gezet wordt - maar nooit eerder voelde ik me zo thuis in de andere wereld.

 

Commentaren

Wat een boeiende opdracht ligt er in de toekomst voor je klaar Leen. Kan het niet denk je om van de twee naar één te evolueren?
Talentgericht werken, positieve psychologie als benadering hanteren, de PERMA van Seligman omzetten in jouw realiteit; gewoon door jezelf te zijn heb jij zoveel te bieden.
Met dank aan wat je nu al deelt met anderen.
Fijne vakantie

Gepost door: Manuella | 19-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.