05-01-14

3 koninginnen

Zoals de traditie het wil, zijn Melchior, Caspar en Baltazar daarnet op pad gegaan. Met een zelf-geknutselde kroon op hun hoofd, een lekker warm deken als cape en een eigen versie van 3 koningen - 3 koninginnen dus - hebben ze de scoutsgroep vervoegd.

Heel even nog was er twijfel, of ze niet beter zelf gingen zingen, met zijn drietjes. Want dan worden hun persoonlijke zakjes gevuld, en niet die van de jeugdbeweging. Maar met een kleine preek over liefdadigheid en een glimlach toveren op het gezicht van je naaste, was het snel in de kiem gesmoord.

Zo leerde ik enkele weken geleden nog - tijdens het examen van godsdienst - het verschil tussen liefdadigheid en barmhartigheid. Ik moest er eerst wel enkele examens voor inkijken alvorens het me duidelijk was.
Een antwoord vanuit mijn leefwereld zou kunnen zijn: Liefdadigheid is Natalie helpen aankleden. Barmhartigheid is haar leren hoe ze zichzelf kan aankleden zodat ze zelfstandiger wordt.

Eén van de goede voornemens van 2014: terug het ritme zoeken dat we hadden vlak nadat Natalie uit Pulderbos terug was. Daar was het normaal dat ze zoveel mogelijk zelf deed, hier een tijdje ook, maar dan komt er eens een situatie waarbij je toch onnodig hulp biedt, en nog één en nog één .. En voor je het weet, herval je in de routine van Natalie vraagt en wij springen.

De laatste week is het zelfs eerder: Natalie eist, roept en tiert als het niet gaat zoals ze wil. En wij springen en worden er lastig van. Ja, het vrolijke meisje zit blijkbaar in een diepe winterslaap. Het schaterlachen heb ik dit jaar nog niet gehoord.
Ze is verdrietig dat zij niet mee mag gaan logeren naar oma en opa, maar naar Leuven moet. Ze had zelfs een prima idee: "mama, ik vertrek gewoon een dag later naar Leuven en dan kan ik toch ook gaan logeren". Dat de zussen net gaan logeren omdat wij in Leuven zitten, wil niet doordringen.

De spanning is dus voelbaar en niet alleen bij Natalie zelf.
Zelfs lopen doet de onrust niet verdwijnen. Het zorgt er alleen voor dat een ander goed voornemen al meteen een eerste keer wordt ingelost: meer sporten.

Maar in tegenstelling tot de andere 24% die zich dit ook voorgenomen heeft, ga ik dit wél volhouden !

Commentaren

Toi toi toi Leen en toi toi toi Nathalie !
Als jullie taxi /opvang nodig hebben , je hebt mijn nummer hè !

Gepost door: Tina | 05-01-14

Reageren op dit commentaar

Wat mooi zoals je dat beschrijft van de 3 koninginnen, Leen...en dat je ze toch gemotiveerd kreeg om mee te gaan zingen met de scouts ;-) Dat noem ik zeker en vast 'barmHARTigheid' en een 'groot HART hebben' dus...
Toch wel begrijpelijk dat Natalie tegenstribbelt ivm het logeren...niet makkelijk voor haar...voel haar innerlijke pijn tot in mijn eigen HART.
Wens je samen met je mooie gezin een HARTelijk Nieuwjaar!x

Gepost door: Claudia | 05-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.