07-01-14

Geslaagd

90 minuten zijn er 175 geworden. Wat er dan allemaal door je hoofd gaat...

Eens op de paza, waren die zenuwen snel terug bedwongen. Niet voor lang. Al die alarmen die overal piepen...

Om 13u15 deed ze voor het eerst haar ogen open - oef - maar uiteindelijk was het 15u45 alvorens ze echt "wakker" was. Ondertussen waren we natuurlijk wel op onze kamer en had ik een gesprek met de prof gehad.

De operatie is prima verlopen. Inwendig is alles optimaal hersteld, het bekken heeft ook nog steeds de juiste stand. Het naar binnendraaien van het been is dus te wijten aan de spierverkorting. Geen (nieuwe) vergroeiing. Oef.
Blauwe niet-afneembare gipsen (no surprise there), de benen heel fel gespreid en ver - onnatuurlijk ver? - naar buiten gedraaid. Ik vraag me af of ze wel in haar rolstoel kan, zeker niet met zitschaal.
De prof heeft ook valium opgestart en een extra ruggenprik gegeven om de zenuwen naar de benen tijdelijk gevoelloos te maken.

Op mijn vraag of we dan morgen wel naar huis kunnen, kwam er een verontwaardigd "maar mevrouw!"
"Een operatie aan het bekken is sowieso zwaar, kan veel pijn veroorzaken en hoewel er strikt genomen geen medisch bezwaar is, moet het pijnniveau natuurlijk wel draaglijk zijn voor Natalie."
Veiliger dus om hier 2 nachten te logeren, of drie?

Ze is dan ook helemaal zichzelf nog niet. Op een half uurtje na daarstraks, heb ik mijn levenslustige dochter nog niet teruggezien. Ze reageert nauwelijks, is traag in haar praten, misselijk ... groggy van de valium allicht.

Maar ze is wel pijnvrij. En enkel dat telt vandaag.

Commentaren

Hoi Leen ,

Bedankt om ons op de hoogte te houden . We zijn superfier op superNathalie !
En ook een beetje op de sterke mama en papa en zusjes !

Knuffel

Gepost door: Tina | 07-01-14

Reageren op dit commentaar

Hallo leen ,
Ben al een tijdje terug je blog aan het lezen , fijn
Dat je de draaf terug hebt opgepikt . Ik hoop dat Nathalie er niet te veel pijn aan heeft en dat ze gauw hersteld . Wenst Nathalie heel veel beterschap . En sterkte aan jullie ! Tot vrijdag

Gepost door: Stefanie | 07-01-14

Reageren op dit commentaar

Dag Natalie,

Hopelijk heb je niet te veel last van de operatie en verdoving. Je mama vertelde dat je zo flink was geweest. We zijn allemaal supertrots op jou en hopen dat je snel weer op school kan zijn...

Groetjes,
juf An

Gepost door: An Ver Eecke | 07-01-14

Reageren op dit commentaar

Hoi Leen,

Ik wens jullie het allerbeste en een aangenaam herstel na deze toch wel heftige operatie! Verzorg jullie kleine maar heel flinke meisje nog goed!

Groetjes,
Marleen

Gepost door: Marleen | 07-01-14

Reageren op dit commentaar

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel lieve groetjes van ons allemaal!
Boyd Kobe Ian Maeva Noor Alexana juf Viv

Gepost door: juf Viv | 07-01-14

Reageren op dit commentaar

Een superdikke knuffel voor Natalie en haar mama. Inderdaad, het wordt iets bekends maar wennen doet het allicht nooit. Weer heel knap doorstaan. Groetjes ook aan de zusjes en de papa thuis. Veel liefs en moed! Ann

Gepost door: Ann F | 08-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.