08-01-14

De stilte van de nacht...

... brengt rust, innerlijke rust dan toch.
Een echte slaap is hier moeilijk te vinden. Natalie wordt vaak wakker 's nachts, dat is thuis niet anders, hier alleen duidelijker voelbaar.

De pijn verdraagt ze best goed, alleen de gips knelt bovenaan het linkerbeen. Het maakt haar lastig, houdt haar uit haar slaap. Maar dan snel wint de vermoeidheid het weer van de irritatie, tot de volgende nies, of hoest of ander geluid... Daar moet morgen een oplossing voor gevonden worden.

Het nachtleven zorgt wel voor een zekere rust: mijn dochter is weer helemaal terug! Haar lichaam heeft zich aangepast aan de hoge medicatie, exit sufheid, welkom gezond kleurtje, exit bezorgdheid, welkom rust.

Ja, het is echt gek hoe een moeilijke tijd ook hand in hand kan gaan met innerlijke rust. Eventjes geen extra verplichtingen, geen andere verwachtingen in te vullen, geen moetjes, geen verantwoordelijkheid om dragen. Niet moeten zorgen, alleen maar zijn. Nergens anders heb je meer me-time dan hier.

"Je moet gelukkig willen zijn", zei een vriendin me enkele dagen geleden nog. Niet toevallig viel mijn oog gisteren, tijdens de operatie, op een uitgebreid artikel over een nieuw boek dat eenvoudigweg "een dagboek van Geluk" heet. In de top 10 staat "maak tijd voor anderen" maar ook "respecteer jezelf" en "geef meer". Zo eenvoudig is het dus als je gelukkig wil zijn.

Ik denk dat ik dit boek maar eens aan mezelf ga geven!

Commentaren

hoi Leen en Natalie,
we lazen dat jullie terug in het ziekenhuis zijn? veel sterkte gewenst! hopelijk ben je gauw terug thuis, Natalie, voor daarna waarschijnlijk weer een periode van herstel en aansterken? gelukkig blijf je steeds je vrolijke zelf!! ik moest trouwens van Warre zeggen dat hij ook zo'n fiets wil als die van jou, hij vond hem 'super cool'! ;-) en ik moet zeggen: ik vind hem ook bijzonder stoer!! sjieke dinges!
veel groetjes en tot gauw,
Ariane en co

Gepost door: Ariane en co | 08-01-14

Reageren op dit commentaar

hoi natalie, katrien heeft al veel over jou vertelt. ik vind ook jou fiets ook mooi. ik hoop dat je beentjes al gouw beeter worden. lieve groetjes roos .

Gepost door: Roos | 08-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.