14-01-14

nog 2 nachten

Zoals verwacht een zware dag gisteren. Gek hoe je 's morgens - nog voor de dag goed en wel begonnen is - al kan voelen hoe de dag gaat verlopen. Veel traantjes gevloeid dus, hoewel de pijn meer en meer te verdragen lijkt.

Echt veel rechtzetten doet ze nog steeds niet, voor school werken al evenmin. En als ze dan al eens een kwartiertje erin slaagt zich te concentreren, dat is het nog met mama naast haar. De meest eenvoudige reken- of taalwerkjes moeten onder begeleiding gebeuren.

Ik denk dat Natalie eigenlijk gewoon ook stiekem geniet, van het alleen zijn met mama, van de onverdeelde aandacht, van de hulp. Waarom zou ze het allemaal alleen oplossen, als er iemand naast haar kan komen zitten, toch?

En ik laat het allemaal maar rustig gebeuren. Want ja, eigenlijk geniet ik ook wel stiekem, van het niks doen, van alleen maar er te zijn. Niets doen, niets kunnen doen, niets moeten doen, geen verwachtingen, geen verplichtingen...

Een rust die ook ik echt wel nodig had, na een toch wel bijzonder zwaar jaar. Een rust die ook een weldadige invloed lijkt te hebben op mijn lichaam. Al heb ik - om echt te recupereren - wel meer nodig dan 2 weken thuis.

"Nog 2 nachten, hé mama, en dan ben ik er vanaf."
"Mag ik vandaag al eens proberen om naar school te gaan? Ik mis de kindjes."

Goed, we gaan het proberen straks...


De commentaren zijn gesloten.