23-01-14

Bergop

"Graag vandaag zoveel mogelijk stappen", schrijf ik in de agenda vanmorgen. En terwijl mijn hand dit commando nog aan het uitvoeren is, denk ik al bij mezelf: het keerpunt.

Het heeft bakken vol energie gekost, veel tranen en veel overredingskracht, maar we staan terug op het punt waar we vertrokken waren: Natalie staat mooi rechtop in haar kay walker. Haar verzwakte benen kunnen terug de 20kg dragen en voetje voor voetje stapt ze met loopmiddel richting zelfstandigheid.

Het geeft een licht euforisch gevoel. En ook bij de zussen voel ik al enkele dagen een gevoel van opluchting.

Katrien heeft na een moeilijke mentale periode - die al begonnen was voor de operatie - haar vrolijke, zelfstandige, hulpvaardige, grappige zelf teruggevonden. Met dank aan haar homeopathisch middel.
En het brussenboek van Louise maakt dat zij zich minder alleen voelt, strategieen ontdekt om beter om te gaan met de woede-aanvallen van Natalie en een nieuwe uitlaatklep uitprobeert om wat meer mama-momentjes te hebben.

Mocht ik ooit nog twijfelen dat kinderen leven naar het voorbeeld van de ouders, is dit bij deze van de baan: Louise wil joggen! Hoe kan je dat nu niet aanmoedigen?

Dus gisteren na het avondeten een lief stemmetje: "mama, wil je met mij gaan joggen?" Dochterlief slaagde er zowaar in om in een keer 1,5km - snel - te lopen en ze was naar eigen zeggen nog niet moe. Ze straalde - heeft ook een erg blozende gezonde kleur de laatste weken - en was dan ook ontgoocheld dat haar zussen niet razend-enthousiast waren over haar topprestatie!
Een prestatie die natuurlijk ook moest gedeeld worden met haar goede vriendin, ja, "dat is roch wel een reden om te facetimen he mama?"

Die extra training is voor mij ook ideaal, want Louise haar tempo ligt veel hoger dan het mijne. Vandaag al 1,5min. minder nodig gehad voor de 4km dan de voorbije 2 keren eerder deze week. Maar dat is nog steeds 2min. trager dan mijn normale slakkengangetje!

Natalie vandaag terug een ganse dag naar school, en ik morgen.
2014 kan eindelijk beginnen!

Commentaren

Geniet van het keerpunt! Terug richting de normale gang van zaken, 't zal voor jullie allemaal een verademing zijn! Geef die drie prachtige dochters allemaal een dikke duim en een mega high five van me!

Gepost door: Carolien | 30-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.