02-08-14

G-loop

"Wat zou je ervan denken om eens mee te doen aan een loopwedstrijd schat?"
"Oh ja mama, dat is super-cool!"

Maanden geleden al hadden we 1 augustus gemarkeerd in onze agenda, de dag waarop Natalie haar eerste loopwedstrijd zou meedoen! Over een afstand van niet minder dan 200m zou ze door de straten van Herentals lopen! Het mocht ook in de rolstoel, of op de arm van mama, die G-loop. Maar dochter-lief was vastberaden het met de kay walker te doen!

Naarmate de tijd vorderde, sloeg de twijfel toe, zowel bij moeder als dochter. Zou dat wel lukken, 200m? Dat is echt wel heeel ver voor Natalie. En gezien de steeds aanwezige stijfheid en spierpijnen - die de laatste weken weer pertinent aanwezig zijn - leek dit even een onmogelijke opgave.

Want Natalie heeft het al enkele weken heel lastig. Het is ons zeker niet vreemd, dat manipulatieve gedrag tijdens vakantieperiodes. Integendeel, vakantie - en dan zeker bij mooi weer - is een dagelijkse confrontatie met wat niet lukt, daar waar school een aaneenschakeling van succes-momenten is. De hartverscheurende frustraties en woede-aanvallen horen erbij, maar blijven moeilijk. Zeker ook voor beide zussen, die al het mogelijke doen voor Natalie, maar steeds boze reacties krijgen van haar.

Maar vandaag niet ... Vandaag besloot Natalie om toch nog eens lief te zijn met de zussen. En toch mee te doen aan de loopwedstrijd. Het was de juiste beslissing.

Want na 200m door de brandende de zon te hebben "gelopen" (met naast haar de papa van haar vriendje!), kwam ze onder luid applaus en aanmoedigingen van het publiek, als "eerste meisje" over de streep. Dat ze het enigste meisje was in haar reeks, was maar een detail! Ze had gewonnen, kreeg een medaille en een grote zak koekjes en ...

Ze straalde, nog veel feller en vrolijker dan de zomerzon!

Commentaren

Kippenvel en waterige ogen als ik terugdenk aan haar gezichtje gisteren. Ze was ongelooflijk en ze mag echt trots zijn.

Gepost door: Ans | 02-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.