28-10-14

Disneyland

Als Natalie een wens zou mogen doen, wat zou het dan zijn? De Kampioenen ontmoeten? Meespelen in een aflevering van Spoed? Of een reisje naar Parijs misschien? "Ja mama ja, ik wil naar Disneyland".
Als gezin vonden we deze uitdaging net iets te groot, maar als Make-a-wish het voor ons kon organiseren en we zouden een extra begeleider mogen meenemen, jawel, dan was het misschien wel haalbaar ?!?
Al snel werd duidelijk dat deze droom werkelijkheid zou worden voor Natalie, en voor haar zussen. En wat een droom ...

We werden precies op tijd thuis afgehaald met de taxi en naar Brussel Zuid gebracht. Daar werden we opgewacht door een begeleider die ons wegwijs maakte op het perron van de Thalys, we moesten nl. 2 verschillende rijtuigen nemen daar er een speciaal rijtuig voor rolstoelen voorzien is. Natalie met papa in 1 wagon en de zussen met mama en de tante in een andere. 1,5u later werden we ook in Parijs bijgestaan om veilig en tijdig met de rolstoel van de trein te geraken.

En dan kon het echte avontuur beginnen: met de shuttle naar het mooie Newport Bay Hotel waar een Hollandse dame uitgebreid de tijd nam om ons wegwijs te maken. Het was ondertussen 13u en Disneyland lonkte. Onder een warme herfstzon wandelden we langs het meer richting "het kleinere park", Natalie wilde immers eerst de nieuwe attractie "ratatouille" beleven. Helaas, was dat nu net de enigste attractie waar de voorsteekpas - 1 van de vele voordelen van Make-a-wish - niet gold. De traantjes waren vrij snel gedroogd want er waren zoveel andere dingen te doen ... Vooral in "hoofdpark" vooral was er zoveel moois te beleven... Om 20u rondden we echter noodgedwongen onze dag af want de stralende herfstdag had plaats gemaakt voor regen en wind.

De volgende ochtend werden we om 8u al verwacht in het Mickey Café. Pluto, Goofy, knabbel en Babbel, Iejoor en Mickey Mouse namen uitgebreid de tijd om kennis te maken met Natalie en haar zussen. Hoewel deze "grote knuffels" niet mochten praten (en het allicht toch in het Frans zouden doen), genoot Natalie van de aandacht.
Daarna ging het alweer richting Disnleyland: eerst enkele kadootjes kiezen die ook door Make-a-wish werden aangeboden, daarna enkele attracties om dan even te "pauzeren" in city Hall. We werden om 11u30 verwacht voor een speciale verrassing: een een kamertje apart konden we nl. uitgebreid kennismaken met Sneeuwwitje en Rapunzel. Wat een lieve prinsessen waren dat, wat een mooie kleren en wat een prachtige lange haren ....

De rest van de dag was al even fijn: een speciale Halloween-parade, auto rijden, met de trein door de mijnen, ratatouille, zwemmen met Nemo in de zee, laserschieten met buzz Ligth Year ... teveel om op te noemen...
De parade-stoet 's avonds was vanop de eerste rij en oh, wat fijn dat zowel Sneeuwwitje als Rapunzel ons nog herkende.
Ook het afsluitende spektakel in het donker werd gesmaakt: magisch, betoverend, zo zegt de reclame... Ook Natalie, die veel sneller vermoeid raakt dan haar zussen en na een hele lang dag om 21u eigenlijk al doodop was, genoot van de mooie lichtshow en prachtige muziek.

De volgende ochtend kregen we nog een lekker ontbijt aangeboden in een aparte VIP-louche in het hotel en dan konden we stilaan aan "huis" beginnen denken. Maar natuurlijk niet alvorens we de leukste attracties nog een 3de (of was het 4de?) maal beleefd hadden en we nog een extra lunch hadden genomen in het Mickey Café.

Heel moe maar heel gelukkig namen we afscheid van een heerlijk, ontspannend (of was het inspannend?!) weekend! Dankjewel Make-a-wish om deze droom waar te maken.

De commentaren zijn gesloten.