10-01-18

Delen

Na 2 "gewone, gezonde jaren", is er gisteren een nieuwe fase begonnen. Zo eentje die ik - na lang twijfelen - toch wil delen..

Delen met mezelf in eerste instantie, delen met Natalie, delen met jullie. Delen omdat herinneringen vervagen. Delen omdat dit nu eenmaal een groot deel van ons leven is. Delen zodat wij later met trots kunnen terugkijken naar de dappere stappen die Natalie telkens zet. Delen zodat zij later ook trots zal zijn op zichzelf. Delen zodat lotgenoten ook hun kleine stapjes naar waarde kunnen schatten. Delen zodat jullie de kleine dingen uit je eigen leven naar waarde kunnen schatten. En vooral delen natuurlijk, om te laten zien wat voor een straffe madam Natalie is, en tot welke grootse prestaties ze in staat is! 

Vanmorgen dus om 7u30 met een lach richting OK, met een lach haar knuffel laten verkleden tot chirurg en met een lach het lachmaskertje opgezet. 5,5u later (een half uur vroeger dan voorzien), was ze terug in de paza. Klaarwakker en best geirriteerd, omdat ze niet naar de kamer mocht, omdat ze niks mocht drinken, omdat mama te laat was, omdat er geen bezoek kwam vandaag... Nadien werd er valium opgestart. Gevolg: suf en verdrietig over alle zelfde dingen. Om 16u mochten we dan toch naar de kamer en daar droogden de traantjes snel. Nog steeds pijnvrij - met dank aan epidurale pomp en afwezigheid van gipsen - begon ze enthousiast te babbelen en te drinken... Vrij snel daarna bleek dat de narcose toch erg zwaar geweest moet zijn, want misselijk werd haar deel de rest van de namiddag en avond.  Pas toen de anesthesist op de kamer langskwam en hij een 2de - ander - medicament voorstelde, werd alles rustig in haar buikje. Ondertussen had ze al wel letterlijk alle gal uit haar lijf gespuwd en alzo haar lakens, kussen, pyama en dekens naar de linnenmand doorverwezen ! 

Een pittig maar draaglijk begin dus. Mijn meisje zichtbaar gelukkig omdat mama zo trots op haar is, omdat haar vrienden en vriendinnen zoveel met haar inzitten, omdat haar zus voor haar moest wenen, omdat mama zoveel berichten moet beantwoorden en zoveel babbeltjes moet doen !

Blij dat ze nog geen gipsen heeft, blij dat ze daardoor volledig pijnvrij is. Vrijdag komen er gipsen en dan verwachten we wel een stapje achteruit. Maar eerst nu "genieten" van deze goede start.

Commentaren

Wat een dappere dochter en mama! Ik zie dat veel mensen met jullie meeleven en hopelijk helpt dat. Maar uiteindelijk wordt de strijd door Natalie gevochten, met enorme steun van haar ouders.Veel sterkte samen!

Gepost door: Thea Sawyer | 11-01-18

Reageren op dit commentaar

Beste Natalie ,wat ben jij een sterk meisje jij doet da weer super goed ik ben trots op u zeg !!!
En onze Michiel denkt aan u ze en zegt dan ik mis Natalie en ik hoop dat Natalie nie veel pijn heeft ... maar jij zult wel verwend worden door heel je familie ... het ga je goed Natalie !! Heel veel liefs vanuit Vosselaar en tot gauw

Gepost door: Francine van Bouwel | 11-01-18

Reageren op dit commentaar

Dag Leen,
Eerst en vooral wil ik je zeggen dat ik jullie ongelooflijk bewonder om alles waar jullie door moeten.ik weet dat er geen andere optie is maar weet dat we hier heel goed beseffen hoeveel de kleine dingen van het leven waard zijn. Dat probeer ik Maikel ook heel goed als waarde mee te geven!we kunnen er niet vaak genoeg bij stilstaan.Ik wens jullie heel veel moed en veel beterschap om ook hier weer door te geraken!!!xx

Gepost door: Anke | 11-01-18

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.