13-01-18

Koud of warm

Donderdagochtend: "Voelt dit koud of warm aan Natalie?"

"Koud". "En dit?" "Koud". "Koud?!" "Zo koud als op je arm?" "Ja". "En hier?" "Koud"

Koud, koud, koud, koud, .... De ganse linkerkant krijgt dus geen vedoving, de epidurale zit niet goed. Niet moeilijk dat ze bij het draaien (om te wassen en bed te verversen) zo brulde. Anesthesist beslist dan om haar terug te laten komen naar de Paza - ontwaakzaal na operatie en enigste vorm van Intensieve die er nog is in Pellenberg.

Hier wordt de block-test opnieuw gedaan en besloten om de katheder wat terug te trekken. Om het wat draagliker te maken, krijgt ze eerst morfine en contramal, daarna komt anesthesist zelf uit OK om in een sneltempo alles af te werken. Het verband is helemaal nat, de epidurale lekt dus ook nog eens ... Uiteraard is ze de eerste uren beter dankzij de morfine, maar de block-test geeft hetzelfde resultaat. 

Wat volgt is dus makkelijk te raden: ze is heel oncomfortabel (lees: veel pijn), wil niet aangeraakt worden, wil nauwelijks eten, en helemaal in paniek als er iemand binnenkomt omdat die haar pijn gaat doen. Om 22u dan eindelijk toch een extra pijnstiller - contramal - met een rustige nacht als gevolg. 

De commentaren zijn gesloten.