13-01-18

Rock-bottom

Vrijdagochtend: 

We hit rock-bottom! 

Als ik 's morgens toekom hoor ik haar wenen tot ver op de gang. 4 verpleegsters houden haar gedraaid, op haar slechte zijde dan nog. En dat zonder extra pijnstilling. Natuurlijk is ze over haar toeren en weent ze en zegt ze "mama doe iets!"

Weerstand genoeg, van moeder en dochter waardoor ze zich nog meer opspant en ze nog meer pijn heeft. Maar ze moeten en zullen haar rug wassen en het bed veschonen!  Ik kom meteen in mijn leeuwin-modus en raak daar de eerste uren niet meer uit. De loze woorden, "als er iets is dan bel je maar", om dan vervolgens toch geen extra pijnstiller te willen geven, kan ik even echt niet meer hebben. 

Ik vraag uitdrukkelijk om de kamer te verlaten en ons met rust te laten, de wereld moet ons even met rust laten! We kruipen in onze cocoon en troosten elkaar.

Om 13u heb ik dan toch voldoende moed om opnieuw te vragen of ze echt niks mag bijkrijgen. Een wonder geschiedt, ze krijgt extra Contramal! Een uurtje later is het een ander meisje: ze eet gulzig van het lekkere vleesbrood dat nonkel Walter gemaakt heeft en geeft geen krlmp als ze naar de gipskamer moet.

De extra medicatie maakt haar wel suf, ze slaapt veel. Ze heeft ook koorts. Vooral dat baart zorgen. En als ik dan ons  verhaal van 5 jaar geleden even herlees, om te weten hoe die eerste dagen verlopen zijn, raak ik lichtjes in paniek. Ze heeft toen geen pijnpomp gekregen omdat het risico op infectie - met haar VP-drian - veel te groot is !

Euh, ze heeft nog altijd een VP-drain,  haar epidurale lekt, ze maakt koorts .... Rock bottom...

De assistent anesthesie enkele uren later op de kamer,  maakt zich geen al te grote zorgen, dat stelt een beetje gerust. Een beetje.

Vanochtend is ze dan terug alerter. Koorts lichtjes gezakt. Geruststellend. Maar we zullen toch blij zijn als ze morgenvroeg de epidurale zullen uitdoen en dan ook het infuus en de blaassonde wegmogen. 

Sebiet de zusjes en oma en opa op bezoek. Daar kijkt ze enorm naar uit! Bezoek....

Commentaren

Hier krijg ik koude rillingen van ... waarom zo moeten pijn hebben terwijl er met extra medicatie toch veel geholpen kan worden !!!

Gepost door: Francine van Bouwel | 13-01-18

Reageren op dit commentaar

veel sterkte daar! ik brand hier in Bel een kaarsje voor jullie en hoop mee dat het heeel vlug betert !!!

Gepost door: marleen | 13-01-18

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.